منوی دسته بندی

بهترین پرینتر سه بعدی بازار کدام است؟ [معرفی 6 مدل]

پرینتر سه بعدی، یکی از انواع پرینترهای جدیدی است که توانایی چاپ مدل‌های مختلف از محصولات مهندسی، پزشکی، اسباب‌بازی‌های کودکان، قطعات صنعتی و مواردی از این قبیل را در ابعاد مختلف دارد. این پرینترها، از مواد مختلفی از جمله رزین، پلاستیک، پلیمرها و…، برای ایجاد مدل سه بعدی از قطعه موردنظر استفاده می‌کنند. در این مقاله، به معرفی کامل این محصول بسیار مفید و تمامی مواردی که باید در هنگام خرید پرینتر 3D به آن دقت داشته باشید، خواهیم پرداخت. همچنین، چند نمونه از بهترین پرینتر سه بعدی بازار را نیز به شما معرفی خواهیم کرد.

راهنمای خرید پرینتر سه بعدی

راهنمای خرید پرینتر سه بعدی

انواع پرینتر سه بعدی

پرینترهای سه بعدی دارای انواع مختلفی هستند، اما به‌طورکلی تمامی مدل‌های این محصول را می‌توان در یکی از دو دسته‌بندی پرینترهای سه بعدی خانگی یا صنعتی قرار داد. در ادامه، به جزئیات این دو نوع می‌پردازیم. آگاهی از انواع این محصول، به شما کمک می‌کند تا بهترین پرینتر سه بعدی را انتخاب و خریداری کنید.

۱. پرینتر سه بعدی خانگی

چاپگر سه بعدی رومیزی یا خانگی، به پرینترهایی گفته می‌شود که از لحاظ دقت و توان چاپ نمونه‌های سه بعدی، محدودیت‌هایی دارند. قیمت این پرینترها معمولا از نوع صنعتی پایین‌تر است، اما در مقایسه با پرینترهای معمولی، هنوز هم از قیمت بسیار زیادی برخوردارند.

در انواع پرینترهای خانگی سه بعدی، سرعت چاپ چندان بالا نیست (در حدود ۳۰ تا ۵۰ میلی‌متر در ثانیه) و مدت‌زمان قابل توجهی برای چاپ یک قطعه با این پرینترها نیاز خواهید داشت. همچنین، مواد به‌کاررفته در این پرینترها دارای محدودیت است و اگر خارج از لیست مواد مجاز، از ماده دیگری برای پرینت در این دسته از پرینترهای سه بعدی استفاده شود، امکان ایجاد شکست، ترک یا دفرمگی در محصول پرینت شده وجود دارد.

علاوه بر این موارد، ابعاد طرح موردنظر نیز برای این پرینترها دارای محدودیت است و قطعات بزرگ یا بسیار بزرگ را نمی‌توان با آن‌ها چاپ کرد. ازاین‌رو، اگر می‌خواهید بهترین پرینتر سه بعدی را در ابعاد کوچک تهیه کنید، به این نکات توجه کنید.

۲. پرینتر سه بعدی صنعتی

پرینترهای صنعتی، برخلاف نمونه‌های خانگی یا رومیزی، از قدرت و دقت بیشتری برخوردارند. نمونه‌های چاپ‌شده با پرینتر سه بعدی صنعتی، از لحاظ ابعاد از نمونه‌های ساخته‌شده توسط پرینترهای خانگی بزرگ‌تر است.

در این پرینترها، از دو نوع پلی‌کربنات یا ماده‌ای به نام «ABS» استفاده می‌شود که هر سه، جزو پلاستیک‌های مهندسی هستند و از کیفیت بسیار مناسبی برخوردارند.

هزینه این پرینترها به دلیل قابلیت‌های بیشتری که در مقایسه با انواع پرینتر 3D خانگی دارند، بسیار بالاتر است و جز برای مصارف کارخانه‌ای و چاپ قطعات بزرگ، خرید آن‌ها توجیه اقتصادی ندارد. در ادامه به مواردی می‌پردازیم که می‌تواند در خرید بهترین پرینتر سه بعدی به شما کمک کند.

پرفروش‌ترین پرینترهای 3D

 

ظرفیت چاپ در پرینترهای 3D

هر پرینتر سه بعدی بر اساس نوع مدل، ظرفیت مشخصی از لحاظ ابعاد و اندازه چاپ قطعه دارد. به‌طور مثال، برخی از نمونه‌های چاپگر 3D، ظرفیت ساختی برابر با ۱ متر مکعب دارند؛ درحالی‌که در برخی از نمونه‌های گران‌قیمت و صنعتی، ظرفیت‌های چاپی معادل ۲۴۰۰ متر مکعب یا بیشتر نیز تعبیه شده است. بنابراین، اگر به دنبال بهترین پرینتر سه بعدی هستید، ظرفیت چاپ را در نظر داشته باشید.

تعداد نازل در پرینتر سه بعدی

تعداد نازل‌ها در پرینتر سه بعدی، بر اساس نوع کارایی پرینتر، تعیین می‌شوند و با افزایش تعداد نازل‌ها، هزینه پرینتر و سرعت چاپ آن نیز افزایش می‌یابد.

پرینترهای تک نازل، معمولا برای چاپ قطعات سبک مناسب هستند. در این پرینترها، «فیلامنت» یا ماده موردنیاز برای چاپ قطعه، صرفا می‌تواند از یک نوع انتخاب شود و درصورتی‌که قطعه موردنظر دارای پیچیدگی باشد، انتخاب پرینتر تک نازل برای آن مناسب نیست.

تعداد نازل در پرینتر سه بعدی

با افزایش تعداد نازل در پرینترهای سه بعدی، امکان اضافه کردن مواد دیگری در کنار فیلامنت‌ها نیز وجود دارد که باعث افزایش کیفیت قطعه چاپ شده خواهد شد. گفتنی است، در بازار ایران پرینترهای ۱ تا ۴ نازل وجود دارند که برای نمونه‌های خانگی، بین ۱ تا ۲ نازل و برای پرینترهای صنعتی، ۳ و ۴ نازل به‌کار گرفته شده است. چنانچه قصد تهیه بهترین پرینتر سه بعدی را دارید، این موارد را مدنظر داشته باشید.

اندازه

قطعات چاپ‌شده توسط پرینترهای سه بعدی، دارای محدودیت‌های اندازه هستند و در هر مدل، صرفا امکان پرینت قطعات خاصی وجود دارد.

برای مثال، پرینترهای «FDM» در مدل‌های خانگی، می‌توانند حداکثر قطعه‌ای با ابعاد ۲۰۰x۲۰۰x۲۰۰ میلی‌متر را چاپ کنند. برای چاپ قطعات بزرگ‌تر، معمولا یا این قطعه توسط پرینترهای سه بعدی صنعتی چاپ می‌شود یا اینکه قطعه موردنظر به‌صورت بخش‌بخش چاپ شده و قطعات پس از ساخت به یکدیگر متصل می‌شوند.

مشاهده
بهترین پرینتر hp تک کاره و چند کاره [16 مدل خانگی و اداری]

سرعت چاپ

پرینتر سه بعدی، از فناوری چاپ سریع‌تری در مقایسه با پرینتر معمولی برخوردار است. البته، لزوما افزایش سرعت در این نوع به معنای کیفیت بالا نیست و در قطعاتی با ابعاد بزرگ، این سرعت می‌تواند باعث بروز نقص‌های متعددی در قطعه شود. همچنین، سرعت پایین پرینتر نیز باعث دفرمه شدن قطعه چاپ‌شده خواهد شد و باید این سرعت، درست تنظیم شود.

انواع وضوح در پرینتر 3D

از دیگر فاکتورهای خرید بهترین پرینتر سه بعدی، «وضوح افقی» و «وضوح عمودی» است که در ادامه به بررسی دقیق‌تر آن می‌پردازیم.

۱. وضوح افقی

وضوح افقی در این محصول، به معنای حرکت نازل پرینتر در مسیر افقی است. این حرکت، بر مبنای عددی بر روی محورهای X و Y تعریف می‌شود و به هر میزان که این عدد کوچک‌تر باشد، پرینتر نیز از وضوح بیشتری در چاپ قطعات بهره‌مند خواهد بود.

۲. وضوح عمودی

در مقابل، وضوح عمودی به معنای حرکت نازل پرینتر در مسیر عمودی است. این حرکت در پرینتر، بر مبنای ارتفاع یا عددی بر روی محور Z تعریف می‌شود که بیانگر ضخامت لایه پرینت شده است. هرچقدر که این عدد کوچک‌تر باشد، به معنای ضخامت کمتر لایه چاپ‌شده است که وضوح، کیفیت و ظرافت طرح نهایی را بیشتر خواهد کرد.

جدیدترین پرینترهای سه بعدی

 

ایمنی و نگهداری دستگاه

پرینتر سه بعدی، محصولی بسیار حساس است و استفاده غیر صحیح از آن یا نگهداری در محیط‌های نامناسب، می‌تواند باعث آسیب دیدن آن و ایجاد خسارت‌های سنگین ناشی از تعمیرات این محصول شود. حتی اگر بهترین پرینتر سه بعدی بازار را در اختیار داشته باشید، اما در نگهداری آن کوشا نباشید، احتمال خرابی دستگاه افزایش می‌یابد. به همین منظور، لازم است تا نکات ایمنی زیر را در هنگام استفاده از انواع پرینترهای سه بعدی در نظر داشته باشید:

ایمنی و نگهداری پرینتر 3D

۱. بدنه و بخش‌های مختلف این دستگاه، در حین مراحل پرینت گرفتن، به شدت داغ هستند. ازاین‌رو، لازم است تا دسترسی کودکان یا افراد مبتلا به ناتوانی‌های ذهنی یا حرکتی شدید به این محصول، کاملا قطع شود. همچنین، به علت دمای بالای پرینتر در هنگام کار، به هیچ عنوان نباید مواد آتش‌زا در کنار این وسیله قرار گیرد.

۲. در صورت ایجاد گرفتگی در نازل‌ها، دستگاه صرفا باید توسط سرویس‌کار مجاز بررسی شود و هرگز نباید از وسیله‌هایی مانند میله یا سوزن برای باز کردن نازل استفاده کنید.

۳. این دستگاه، برای کارکرد صحیح، نیازمند ولتاژ مشخصی از جریان برق است که باید صرفا همان ولتاژ برای آن به‌کار گرفته شود؛ تا از بروز حوادث مرتبط با ولتاژ نامناسب و ایجاد آتش‌سوزی یا مواردی از این قبیل، جلوگیری شود.

نوع استفاده از پرینترهای سه بعدی

پرینتر سه بعدی، تقریبا قابلیت چاپ هر نوع قطعه‌ای را با مواد مشخصی که در این دستگاه قابل استفاده است را دارد. در بخش زیر به مهم‌ترین کاربردهای پرینتر 3D اشاره می‌کنیم.

  • هنر آشپزی (چاپ بیسکویت‌ها، کراکر، شکلات و…)
  • صنعت مد (چاپ کفش‌های سه بعدی، لباس یا تزئینات لباس مانند کراوات و پاپیون)
  • تولید انواع عینک‌های خاص و سفارشی
  • صنعت خودروسازی
  • صنایع هوافضا
  • صنایع تولید سلاح
  • علوم پزشکی (چاپ انواع ایمپلنت و اعضا مصنوعی)
  • بخش‌های مرتبط با علوم زیستی و فیزیک
مشاهده
بهترین پرینترهای چاپ عکس کدامند؟ (7 مدل)

بهترین پرینتر سه بعدی

۱. پرینتر سه بعدی اف ال سان مدل QQ-S Pro

پرینتر سه بعدی اف ال سان مدل QQ-S Pro

ویژگی‌ها
وزن: ۱۳۶۹۶ گرم
ابعاد پرینت: ۳۶۰x۲۵۵ میلی‌متر
تکنولوژی چاپ: FDM

مشاهده قیمت و تصاویر

 

 

۲. پرینتر سه بعدی آنیکیوبیک مدل Photon_S

آنیکیوبیک مدل Photon_S؛ بهترین پرینتر سه بعدی جهان

این پرینتر سه بعدی توسط برند «Anycubic» ساخته شده و با مدل «Photon S» به بازار عرضه شده است. مکانیزم عملکرد محصول فوق، «DLP» است و رزین مایع را با منبع نوری ماورای بنفش با طول موج 405 nm پخت می‌کند. همچنین، پوشش حفاظتی شفاف آن موجب می‌شود تا کاربر به‌طور ایمن با پرینتر کار کند. اگر به دنبال بهترین پرینتر سه بعدی هستید، این مدل را مورد بررسی قرار دهید.

ویژگی‌ها
وزن: ۶ کیلوگرم
نرم افزار: Photons Workshop
تکنولوژی چاپ: DLP
ابعاد پرینت: ۱۱۵ طول ۶۵ عرض ۱۶۵ ارتفاع (میلی‌متر)
مواد مصرفی: Resin
ضخامت لایه پیشنهادی: ۰.۰۱ تا ۰.۲ میلی‌متر
رزولوشن: ۴۷ میکرون x۲۵۶۰ x y۱۴۴۰
توان: ۵۰ وات

مشاهده قیمت و تصاویر

 

 

۳. پرینتر سه بعدی کریلیتی مدل Ender 3
  • پرفروش‌ترین پرینتر 3D بازار

بهترین پرینتر سه بعدی خانگی

پرینتر سه بعدی «کریلیتی» مدل «Ender 3»، محصولی کاربردی و خانگی از این برند محبوب است. این پرینتر 3D جزو پرفروش‌ترین و بهترین پرینتر سه بعدی خانگی دنیا به شمار می‌آید. (با رکورد فروش بیش از یک میلیون نسخه)

ویژگی‌ها
وزن: ۶.۹ گرم
قطر نازل: ۰.۴
تکنولوژی چاپ: FDM
ابعاد پرینت: ۲۵x۲۲x۲۲
ضخامت مواد مصرفی: ۱.۷۵
مواد مصرفی: ABS، PLA، Nylon
تعداد نازل: یک عدد
سرعت پرینت: ۱۲۰
دقت پرینت: ۱۰۰

مشاهده قیمت و تصاویر

 

 

۴. پرینتر 3D اف ال سان مدل Q5 Delta

پرینتر سه بعدی اف ال سان مدل Q5 Delta

ویژگی‌ها
وزن: ۶۵۰۰ گرم
تعداد نازل: یک عدد
تکنولوژی چاپ: FDM
اتصالات: SD Card و USB
ضخامت مواد مصرفی: ۱.۷۵ میلی‌متر
مواد مصرفی: ABS و PLA
سرعت حرکت نازل: ۸۰mm/s
قطر نازل: ۰.۴ mm

مشاهده قیمت و تصاویر

 

 

۵. پرینتر سه بعدی گیتک مدل prusa i3 pro

پرینتر سه بعدی گیتک مدل prusa i3 pro

ویژگی‌ها
وزن: ۸۵۰۰ گرم
تعداد نازل: یک عدد
تکنولوژی چاپ: FDM
اتصالات: SD Card و USB
ضخامت مواد مصرفی: ۱.۷۵ میلی‌متر
مواد مصرفی: ABS, PLA, Nylon

مشاهده قیمت و تصاویر

 

مشاهده
بهترین پرینترهای خانگی چند کاره و تک کاره [12 مدل عالی] 🖨️

 

۶. پرینتر 3D کریلیتی مدل ENDER 3 PRO

پرینتر سه بعدی کریلیتی مدل ENDER 3 PRO

ویژگی‌ها
تعداد نازل: یک عدد
قطر نازل: ۰.۴
تکنولوژی چاپ: FDM
اتصالات: SD Card
ضخامت مواد مصرفی: ۱.۷۵ میلی‌متر
مواد مصرفی: ABS, PLA

مشاهده قیمت و تصاویر

 

 

سوالات متداول

چگونه بهترین پرینتر سه بعدی را انتخاب کنیم؟

توجه به برند سازنده، نوع نیاز، اندازه دستگاه، وضوح، ابعاد پرینت، مواد مصرفی، تکنولوژی چاپ، توان، ضخامت مواد مصرفی، تعداد و سرعت نازل، دقت و سرعت پرینتر، گارانتی، قیمت و سایر مواردی که در این راهنمای خرید گفته شد، موجب می‌شود انتخاب بهتری داشته باشید.

قیمت پرینتر سه بعدی چقدر است؟

قیمت این محصول با توجه به شرکت سازنده و مشخصات دستگاه متغیر است. اما به‌طور تقریبی، قیمت پرینترهای 3D در بازار ایران بین ۱۰ میلیون تومان الی ۱۰۰ میلیون تومان است. گفتنی است، نمونه‌های حرفه‌ای و صنعتی قیمت بالاتری دارند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم علاوه بر راهنمای خرید تخصصی پرینتر 3D، لیستی از بهترین پرینتر سه بعدی موجود در بازار را به شما معرفی کنیم. اگر شما هم تجربه‌ای در خصوص پرینترهای سه بعدی دارید، خوشحال می‌شویم در بخش کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.

 

Promotion
پرفروش‌ترین پرینترهای سه بعدی در بازارمشاهده محصولات

 

[تعداد آرا: 2 میانگین امتیاز: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *