منوی دسته بندی

راهنمای خرید لپ تاپ [گیمینگ، دانشجویی، مهندسی و…]

لپ تاپ یکی از ضروری‌ترین دستگاه‌های الکترونیکی در دنیای امروز به شمار می‌رود. اگرچه این دستگاه‌های قابل‌حمل اغلب به اندازه تبلت‌ها و فبلت‌ها سبک و جمع‌وجور نیستند، اما در عوض قادر به اجرای طیف وسیعی از نرم‌افزارها می‌باشند. در واقع نوت‌بوک‌ها بهترین وسیله برای فعالیت‌های مختلفی از جمله بازی‌های کامپیوتری، انجام امور اداری، فعالیت‌های کاری مهم و حتی درس خواندن به شمار می‌روند. اما با وجود تنوع برندهای موجود در بازار و ویژگی‌های مختلف این دستگاه‌های الکترونیکی، انتخاب مناسب‌ترین و بهترین لپ تاپ موجود در بازار کمی دشوار به نظر می‌رسد.

به همین سبب، بر آن شدیم که مطلب کاملی در خصوص راهنمای خرید لپ تاپ برای شما تهیه کنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا در ۹ گام اصلی، با مهم‌ترین نکات خرید لپ تاپ آشنا شوید. شما با مطالعه این مطلب می‌توانید یک Laptop حرفه‌ای و کاربردی، متناسب با نیاز و بودجه خود خریداری کنید.

راهنمای خرید لپ تاپ

راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ، دانشجویی، مهندسی، برنامه نویسی و...

۱. انتخاب سیستم‌عامل لپ تاپ

همان‌طور که می‌دانید، لپ تاپ‌های موجود در بازار از سیستم‌عامل‌های متفاوتی برخوردارند. بنابراین، در گام نخست باید سیستم‌عامل دستگاه خود را انتخاب کنید. در واقع باید متوجه شوید که کدام سیستم‌عامل برای کاربرد موردنظر شما مناسب‌تر است. توجه به نوع نرم‌افزارهای موردنیازتان و سیستم‌عامل‌هایی که قادر به اجرای این نرم‌افزارها باشند، می‌تواند انتخابتان را ساده‌تر کند.

در حال حاضر ۴ نوع سیستم‌عامل اصلی در بازار وجود دارند، که هر یک از نقاط ضعف و قوت مخصوص به خود برخوردارند. در ادامه مروری بر این چهار نوع سیستم‌عامل خواهیم داشت.

 

  • سیستم‌عامل ویندوز:

سیستم عامل ویندوز

سیستم‌عامل ویندوز (Microsoft Windows) یکی از رایج‌ترین سیستم‌عامل‌ها در دنیای دیجیتال به شمار می‌رود. این سیستم‌عامل سازگاری مناسبی با نرم‌افزارهای مایکروسافت از جمله «ام اس آفیس» (MS Office)، «اوت لوک» (Outlook)، «اکسس» (Access) و… دارد. بنابراین، اگر به چنین نرم‌افزارهایی نیاز دارید، انتخاب مناسبی برایتان خواهد بود. همچنین، سیستم‌عامل ویندوز در جهان رواج بسیاری دارد و دامنه انتخاب گسترده‌تری نیز به شما می‌دهد.

پرفروش‌ترین لپ‌تاپ مایکروسافت

 

  • سیستم‌عامل مک او اس اپل (MacOS):

لپ تاپ با سیستم عامل مک او اس اپل (MacOS)

سیستم‌عامل مک او اس اپل (macOS) به نسبت ویندوز از سطح ابتدایی‌تری برخوردار است. اگر تجربه کافی در زمینه کار با سیستم‌عامل‌های کامپیوتری ندارید، انتخاب این سیستم‌عامل پیشنهاد مناسبی برایتان است. به علاوه، سیستم‌عامل «macOS» سازگاری مناسبی با سایر سخت‌افزارهای این برند دارد. البته اگر تابه‌حال با این OS کار نکرده‌اید، احتمالا ابتدای کار کمی زمان می‌برد تا اشراف کافی به آن پیدا کنید.

اگر از سایر لوازم دیجیتال اپل از جمله آی‌فون و آی‌پد استفاده می‌کنید، «macOS» را انتخاب کنید. گفتنی است، قیمت محصولات اپل از اکثر لپ تاپ‌های ویندوزی بیشتر است. شایان ذکر است، این سیستم‌عامل به‌طور اختصاصی توسط برند «اپل» (Apple) ارائه می‌شود.

 

پرفروش‌ترین لپ‌تاپ‌های اپل

 

  • سیستم‌عامل کروم:

لپ تاپ با سیستم عامل کروم

سیستم‌عامل کروم مناسب افرادی است که اغلب امور کاری و روزانه خود را در وب‌سایت‌ها و مرورگرهای اینترنتی انجام می‌دهند. لپ تاپ‌های کروم یا همان کروم‌بوک‌ها از ارزان‌ترین نوت‌بوک‌های موجود در بازار هستند. این سیستم‌ها اغلب قدرت پردازش پایینی دارند. بنابراین، اگر بودجه کمتری برای خرید لپ تاپ کنار گذاشته‌اید، کروم‌بوک می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

البته باید بدانید، نرم‌افزارهایی از جمله «ادوب‌کریتیو سوئیت» (Adobe Creative Suite) و «مایکروسافت آفیس» (Microsoft Office) در این سیستم اجرا نمی‌شوند. اگرچه برخی نرم‌افزارها از جمله آفیس (Office) دارای نسخه‌های اندروید هستند که ممکن است در سیستم‌عامل کروم هم اجرا شوند، اما تجربه ثابت کرده که نرم‌افزارهای اندرویدی اغلب در این سیستم‌عامل به خوبی اجرا نمی‌شوند.

پرفروش‌ترین لپ‌تاپ‌های بازار

 

  • سیستم‌عامل لینوکس:

لپ تاپ با سیستم عامل لینوکس

سیستم‌عامل لینوکس (Linux) نیز مانند سیستم‌عامل کروم، قابلیت اجرای برخی نرم‌افزارها از جمله آفیس (MS Office) و ادوب کریتیو سوئیت (Adobe’s Creative Suite) را ندارد.

با این وجود، نرم‌افزارهایی همچون «Darktable» و «LibreOffice» را به‌عنوان جایگزین ادوب لایت روم (Adobe Lightroom) و همچنین «GIMP» را به‌عنوان جایگزین فتوشاپ (Adobe Photoshop) در اختیار کاربران خود قرار داده است. اما مزیت اصلی لینوکس در این است که تقریبا روی تمام سخت‌افزارها و لپ تاپ‌ها نصب می‌شود.

مشاهده
بهترین لپ تاپ اپل کدام است؟ + [راهنمای خرید 6 مک بوک برتر]

۲. سایز لپ تاپ

سایز لپ تاپ از دیگر نکات مهمی است که پیش از خرید این دستگاه‌های قابل‌حمل باید به آن توجه کنید. همچنین، این سایز معمولا بر اساس اندازه صفحه‌نمایش آن سنجیده می‌شود.

راهنمای انتخاب سایز و اندازه صفحه نمایش لپ تاپ

  • لپ تاپ‌های 11 تا 12 اینچ:

لپ تاپ‌های تا ۱۲ اینچ باریک‌ترین و سبک‌ترین دستگاه‌های موجود در بازار هستند و اغلب بین ۱ کیلوگرم تا ۲ کیلوگرم وزن دارند. البته ممکن است قدرت پردازش لپ تاپ‌های ۱۷ اینچی را نداشته باشند، اما در عوض برای حمل روزانه بسیار مناسب هستند.

قیمت لپ‌تاپ‌های تا ۱۲ اینچ

 

  • لپ تاپ‌های 13 تا 14 اینچ:

لپ تاپ‌های تا ۱۴ اینچ طرفداران زیادی در میان کاربران دارند. این دستگاه‌ها از وزن و سایز متوسطی برخوردارند. همچنین، اغلب مشخصات سخت‌افزاری خوبی دارند و کاربری مناسبی نیز ارائه می‌دهند. به‌ویژه اگر وزن کمتر از ۲ کیلوگرم داشته باشند، انتخاب بسیار مناسبی به شمار می‌روند.

قیمت لپ‌تاپ‌های ۱۳ تا ۱۴ اینچ

 

  • لپ تاپ‌های 15 تا 16 اینچ:

لپ تاپ‌های ۱۵ اینچی، در میان کاربران رواج بسیاری دارند و اغلب از وزنی بین ۲ الی ۲/۵ کیلوگرم برخوردارند. البته به سبب سایز بزرگ‌تر خود، مناسب حمل‌ونقل مداوم نیستند. بنابراین، اگر از صفحه‌نمایش بزرگ لذت می‌برید و دائم نیاز به حمل دستگاه خود ندارید، این سایز را انتخاب کنید.

در این میان، تنوع لپ تاپ‌های ۱۶ اینچی در بازار کم‌تر است. اما اپل قصد دارد با ارائه مک‌بوک پرو ۱۶ اینچی، به ترویج استفاده از این سایز بپردازد.

قیمت لپ‌تاپ‌های ۱۵ تا ۱۶ اینچ

 

  • لپ تاپ‌های 17 تا 18 اینچ:‌

لپ تاپ‌های ۱۷ یا ۱۸ اینچی واقعا برای حمل‌ونقل مناسب نیستند. بنابراین، اگر قرار نیست آن را با خود حمل کنید، انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود. این دستگاه‌ها اغلب قدرت پردازش بسیار بالایی دارند و برای کارهای گرافیکی و بازی‌های کامپیوتری، سطح بسیار مناسبی را ارائه می‌دهند.

قیمت لپ‌تاپ‌های ۱۷ تا ۱۸ اینچ

 

۳. راهنمای انتخاب پردازنده لپ تاپ

پردازنده لپ تاپ یا همان سی پی یو (CPU)، دومین عامل مهم برای انتخاب بهترین لپ تاپ به شمار می‌رود. در واقع اهمیت سی پی یو پس از انتخاب سیستم‌عامل نمایان می‌شود.

توصیه می‌کنیم ابتدا نرم‌افزارهای موردنیاز خود را لیست کرده و حداقل پردازنده موردنیاز برای اجرای این برنامه‌ها را انتخاب کنید. همچنین، بهتر است بر اساس نوع کار خود پردازنده لپ تاپ را انتخاب نمایید. پردازنده‌ها اغلب توسط دو شرکت اصلی «اینتل» (Intel) و «اِی اِم دی» (AMD) تولید می‌شوند که در این بخش به آن‌ها می‌پردازیم.

  • پردازنده‌های اینتل (Intel):

پردازنده‌های اصلی شرکت اینتل عبارت‌اند از:

  • Core i3
  • Core i5
  • Core i7
  • Core i9

در حال حاضر Core i3 ضعیف‌ترین و Core i9 قوی‌ترین پردازنده برند اینتل به شمار می‌روند. البته بهتر است بدانید، پردازنده‌های Core i3 نسبتا قدیمی بوده و خرید آن توصیه نمی‌شود.

کمپانی اینتل با استفاده از خطوط رمزی متشکل از اعداد و حروف مختلف در هر یک از چیپ‌های خود، اطلاعات و قابلیت‌های موردنیاز آن تراشه را به کاربران ارائه می‌دهد. در ادامه به رمزگشایی نام پردازنده‌های اینتل می‌پردازیم. شاید ابتدا کمی پیچیده به‌ نظر برسد، اما دانستن این مفاهیم به شما کمک می‌کند تا انتخاب بهتری از CPU لپ تاپ خود داشته باشید.

رمزگشایی و بررسی مفهوم نام پردازنده‌های اینتل در لپ تاپ

رمزگشایی از نام پردازنده‌های اینتل

برای مثال به این نام دقت کنید: «Intel Core i۵-۱۰۵۱۰U»

این نام در حقیقت همان رمزنگاری‌ای است که کارخانه سازنده برای مصرف‌کنندگان ارائه کرده است. اکنون بیایید این نام را تجزیه کنیم:

۱. اینتل که به وضوح نام کارخانه سازنده یا همان برند CPU است.

۲. Core i5 نام پردازنده است.

۳. اعداد کناری، نشان‌دهنده قدرت خط تراشه هستند. در واقع همان‌گونه که قبلا هم توضیح دادیم، قدرت پردازنده‌های Core i7 نسبت به Core i5 بیشتر است.

۴. دو عدد نخست بعدی یعنی ۱۰، به نسل تراشه اشاره می‌کنند. این اعداد اعلام می‌کنند که پردازنده فوق از نسل دهم است. به‌عنوان مثال، پردازنده «Intel Core i۵-۹۵۱۰U» یک تراشه نسل نهم را نشان می‌دهد.

۵. دو یا سه عدد بعدی یعنی ۵۱۰، مربوط به عملکرد پردازنده هستند. هر چه این اعداد بزرگ‌تر باشند، تراشه قوی‌تر خواهد بود. به‌عنوان مثال، سی پی یو «Core i۵-۱۰۵۱۰U» نسبت به «Core i۵-۱۰۲۱۰U» دارای تراشه قوی‌تری است. البته قدرت این اعداد فقط در یک خط تراشه صدق می‌کند و به عبارتی، فقط کمی قدرتمندتر است. اما در هر صورت، این پردازنده از تمام پردازنده‌های Core i۷ ضعیف‌تر است.

۶. در نهایت، حروف انتهایی در نام پردازنده‌ها است که در مثال بالا با «U» نشان داده شده است. این حروف نمایانگر نوع کاربرد پردازنده موردنظر هستند. گفتنی است، پردازنده‌های لپ تاپ را با حروف U ،Y و H نشان می‌دهند.

 

قیمت لپ‌تاپ‌ها با پردازنده Intel

 

گفتنی است، پردازنده‌های سری «Y» برای عمر بیشتر باتری بهینه‌سازی شده‌اند. بنابراین، اگر در اغلب موارد دسترسی به پریز برق برایتان دشوار است، می‌توانید از این سری پردازنده‌ها استفاده کنید. اما فراموش نکنید که این باتری بهینه‌سازی‌شده به قیمت کاهش برخی از عملکردهای سخت‌افزاری دستگاه منجر می‌شود.

همچنین، پردازنده‌های سری «H» برای عملکردهای سخت‌افزاری بهینه‌سازی شده‌اند. در نهایت، پردازنده‌های سری «U» از نظر مصرف انرژی بهینه‌سازی شده‌اند. البته این بهینه‌سازی به اندازه سری «Y» نیست.

در این بخش از وب‌سایت «بیگ سرچ»، انواع لپ‌تاپ‌های بازار را بر اساس نوع پردازنده دسته‌بندی کرده‌ایم؛ که می‌توانید محصولات و قیمت مرتبط با آن را نیز مشاهده کنید.

نوع پردازندهجزئیات
Core i3مشاهده محصولات و قیمت
Core i5مشاهده محصولات و قیمت
Core i7مشاهده محصولات و قیمت
Core i9مشاهده محصولات و قیمت

 

  • پردازنده‌های ای ام دی (AMD)

مفهوم و رمزگشایی نام پردازنده‌های AMD در لپ تاپ

پردازنده‌های «AMD» هم دقیقا مانند اینتل سیستم نام‌گذاری پیچیده‌ای دارند. به‌عنوان مثال، در پردازنده «AMD Ryzen ۵ ۳۶۰۰ X»، عدد ۳ نمایانگر نسل پردازنده است. هر چه این عدد بزرگ‌تر باشد، پردازنده بهتر است. عدد ۶ نمایانگر قدرت پردازنده است. مثلا پردازنده ۶ را می‌توان در رده پردازنده‌های با قدرت متوسط دسته‌بندی کرد.

این در حالی است که پردازنده‌های ۳ و ۴، از قدرت و سرعت پردازش کمتری برخوردارند. دو عدد بعدی اهمیت چندانی ندارند. اما حروف انتهای نام پردازنده که در مثال بالا با «X» نمایان شده است، نمایانگر چگونگی عملکرد دستگاه است.

گفتنی است، پردازنده‌های سری «X» از عملکرد نسبتا مطلوبی برخوردارند. درحالی‌که پردازنده‌های سری «U» نمایانگر قدرت و عملکرد پایین‌تری هستند.

قیمت لپ‌تاپ‌ها با پردازنده AMD

 

تفاوت پردازنده‌های اینتل و ای ام دی

اما تفاوت بین پردازنده‌های Intel و AMD در چیست؟ آیا این دو پردازنده تفاوت‌های زیادی باهم دارند؟ کدام‌یک پردازنده بهتری را ارائه می‌دهند؟

تفاوت پردازنده‌های اینتل (Intel) و ای ام دی (AMD)

تجربه نشان داده که نمی‌توان فرمول کلی بین این دو پردازنده ایجاد کرد. به بیان دیگر، تفاوت‌های بین پردازنده‌های این دو برند، به عوامل گوناگونی بستگی دارد. اما در حالت کلی به‌جز موارد خاص، تفاوت زیادی بین پردازنده‌های به‌عنوان مثال، سری ۵ اینتل و ای ام دی وجود ندارد.

هر دوی این پردازنده‌ها برای مرور وب‌سایت‌ها، ویرایش اسناد و دیگر کارهای معمولی عملکردی مشابه به هم دارند. البته این موضوع در خصوص سری‌های ۷ و ۳ نیز صدق می‌کند. اما در زمینه کارهای گرافیکی ممکن است تفاوت‌هایی را میان این دو CPU متوجه شوید.

در آزمون‌هایی که میان این دو پردازنده انجام شده است، پردازنده AMD در کارهای گرافیکی سنگین مانند بازی‌های کامپیوتری و ویرایش فایل‌های ویدئوی، عملکرد بهتری از خود نشان داده است.

البته سری جدید چیپ‌ست‌های اینتل نیز با بهینه‌سازی و تقویت عملکردهای گرافیکی خود توانسته‌اند تا حدودی این تفاوت را از میان بردارند. اما در هر صورت در زمینه فعالیت‌های گرافیکی، برند «ای ام دی» همچنان حرف اول را می‌زند.

توجه داشته باشید که این نظر کارشناسان است و احتمال دارد برخی افراد روی برند خاصی تعصب داشته باشند و یا حتی تجربه بهتری دریافت کرده باشند. همچنین، در این زمینه از قدرت کارت گرافیک هم نباید غافل شد.

جدیدترین لپ‌تاپ‌های بازار

 

شما به چه میزان قدرت پردازش نیاز دارید؟

اگر یک کاربر معمولی هستید که از لپ تاپ برای وب‌گردی، کار با آفیس و برخی نرم‌افزارهای ساده ویرایش تصویر استفاده می‌کنید، یک پردازنده اینتل Core i5 نسل هشتم یا بالاتر برایتان کافی خواهد بود. اما اگر هزینه برایتان مهم نیست، مسلما تراشه‌های اینتل Core i7 از قدرت پردازش و سرعت بیشتری برخوردارند.

البته بد نیست بدانید هر چه قدرت پردازنده بالاتر باشد، عمر باتری هم کوتاه‌تر می‌شود. بنابراین، بهتر است به تناسب نیازهای کاربری خود، دستگاه موردنظرتان را انتخاب کنید. در مورد پردازنده‌های ای ام دی هم همین‌طور است. برای کاربران معمولی پردازنده «AMD Ryzen 5000» کافی است. اما اگر قدرت پردازش بیشتری نیاز دارید، «Ryzen 7000» را انتخاب کنید؛ البته با عمر باتری کوتاه‌تر.

مشاهده
بهترین لپ تاپ ایسوس کدام است؟ + [راهنمای خرید ۵ مدل]

۴. انتخاب کارت گرافیک لپ تاپ

کارت گرافیک لپ تاپ یا «جی پی یو» (GPU) یکی از اجزای سخت‌افزاری آن است، که در کنار پردازنده به سیستم پردازش دستگاه کمک می‌کند. کارت گرافیک اغلب موارد در کنار سی پی یو روی مادربرد می‌نشیند و سیستم پردازش مناسبی را برای اغلب کاربران ارائه می‌دهد. تماشای فیلم‌ها با کیفیت اچ‌دی و حتی اجرای مناسب بازی‌های معمولی کامپیوتری، با این سیستم پردازش میسر است.

راهنمای انتخاب کارت گرافیک لپ تاپ

اما اگر یک گیمر حرفه‌ای هستید یا به فعالیت‌های گرافیکی حرفه‌ای همچون ویرایش تصاویر ویدئویی می‌پردازید، بهتر است دستگاهی با یک کارت گرافیک جداگانه و قدرت بالاتر تهیه کنید. در زمینه تولید کارت‌های گرافیک، دو شرکت «AMD» و «Nvidia» حرف اول را می‌زنند.

لپ تاپ‌های اینتل اغلب با کارت گرافیک انویدیا (Nvidia) در خط تولید جی فورس (Geforce) سازگارتر هستند. همچنین، به‌طور معمول از کارت گرافیکی «Max-Q» استفاده می‌کنند که در میان کارت‌های گرافیکی پرطرفدار برند انویدیا می‌باشند.

نام‌گذاری این کارت‌های گرافیکی با نام مدل کارت و سپس نوع «Max-Q» نمایش داده می‌شوند. برای نمونه، می‌توان به «GeForce GTX 1080 Max-Q» اشاره کرد. کارت‌های گرافیکی «مکس کیو» اغلب به نسبت ورژن‌های رومیزی بین ۱۵ تا ۲۵ درصد قدرت کمتری دارند. اما همچنان برای بازی و ویرایش تصاویر ویدئویی مناسب هستند.

بهتر است بدانید، خط تولید GPU برند ای ام دی با نام «Radeon» شناخته می‌شود. این خط تولید، از کارت گرافیکی‌های با قدرت بالای سری «Vega» و همچنین «RX» آغاز می‌شوند و به سری‌های پایین‌تری چون «R» می‌رسند.

قدرت سری‌های «آر» هم توسط اعداد نمایش داده می‌شوند. به‌عنوان مثال، «Radeon R9» به نسبت «Radeon R7» قدرت بالاتری دارد. به همین ترتیب، «R7» هم به نسبت «R5» قدرتمندتر است.

 

قیمت لپ‌تاپ‌ها با گرافیک Nvidia

قیمت لپ‌تاپ‌ها با گرافیک AMD

قیمت لپ‌تاپ‌ها با گرافیک Intel

 

۵. انتخاب رم لپ تاپ

رم لپ تاپ همان حافظه دسترسی تصادفی (Random access memory) است؛ که به‌طور اختصار به (Ram) معروف است. به زبان ساده، رم حافظه‌ای برای نگهداری داده‌ها در حین پروسه پردازش است.

راهنمای انتخاب رم برای لپ تاپ

برای تجسم بهتر، کافی است رم را مانند میز کار خود در نظر بگیرید که باید تمام لوازم کاری خود را روی آن قرار دهید. هر چه میز کار شما کوچک‌تر باشد، احتمال سقوط لوازم از روی آن بیشتر است. رم نیز درست مانند همین میز کار است. اگر رم دستگاه پایین باشد، نمی‌تواند صفحات مرورگر زیادی را باز کند و ممکن است با اندک فشاری هنگ کرده و دستگاه را وادار به ری‌استارت نماید.

مشاهده
راهنمای خرید مانیتور کامپیوتر [گیمینگ، برنامه نویسی و...]

کدام رم را برای کاربردهای مختلف انتخاب کنیم؟

به‌طور معمول برای کاربرهای ساده ویندوز، یک رم ۸ گیگابایتی کافی است. اگرچه با ارتقای آن به ۱۶ گیگابایت، قدرت و توانایی دستگاه شما بسیار بیشتر می‌شود. برای برنامه‌نویس‌ها، گیمرها و افرادی که ویرایش تصاویر می‌پردازند، وجود یک رم با قدرت بالا (حداقل ۱۶ گیگابایتی) ضروری است. البته اگر قدرت رم به ۳۲ گیگ برسد، بسیار بهتر است.

توجه داشته باشید اگر رم به دستگاه لحیم شده باشد، قابلیت ارتقا ندارد. بنابراین، اگر به فکر ارتقای Ram لپ تاپ خود در آینده هستید، بهتر است دستگاهی با رم غیر لحیم‌شده انتخاب کنید.

گفتنی است، سیستم‌عامل کروم به نسبت دیگر سیستم‌عامل‌ها به قدرت کمتری در خصوص رم نیاز دارد. درست مانند قدرت پردازنده که در این سیستم‌عامل کمتر نیاز است. بنابراین، برای کارهای ساده در «کروم‌بوک» یک رم ۴ گیگابایتی هم کافی است. اما در هر صورت مسلم است که ارتقای آن به یک رم ۸ گیگابایتی تجربه خوشایندتری را فراهم می‌آورد.

اگر یک رم «DDR4» داشته باشید، نرخ پردازش داده‌ها دو برابر می‌شود. این رم از سرعت بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند به خوبی داده‌ها را پردازش کند.

رم «DDR3» اندکی قدیمی‌تر است و این روزها از رواج کمتری برخوردار است. امروزه اغلب لپ تاپ‌ها از «DDR4» بهره‌مند هستند. با این وجود بهتر است پیش از خرید این رایانه کیفی، از مدل رم هم مطمئن شوید.

نوع رمجزئیات
DDR۳مشاهده محصولات و قیمت
DDR۴مشاهده محصولات و قیمت
Unifiedمشاهده محصولات و قیمت
LPDDRمشاهده محصولات و قیمت

 

۶. راهنمای انتخاب هارد دیسک لپ تاپ

هارد دیسک لپ تاپ محلی برای ذخیره اطلاعات موردنیاز شما است. در واقع هارد دیسک مانند بایگانی پرونده‌ها است. امروزه حافظه‌های SSD رایج‌ترین نوع هارد دیسک در بازار است. البته هنوز هم دستگاه‌های با قیمت‌های مقرون‌به‌صرفه از درایورهای «اسپینینگ» استفاده می‌کنند. اما اگر از نظر بودجه مشکلی ندارید، بهتر است از هاردهای SSD با حداقل ۲۵۶ گیگ ظرفیت استفاده کنید.

انتخاب بهترین هارد دیسک لپ تاپ

اس‌اس‌دی‌ها به‌ویژه اگر از اتصالات «NVMe» استفاده کنند، از سرعت بالاتری برخوردارند. آن‌ها می‌توانند داده‌ها را با سرعتی خیلی بیشتر از انواع رایج «SATA»، به هارد وارد یا از آن خارج کنند.

حداقل فضای توصیه‌شده مناسب برای هارد دیسک، ۲۵۶ گیگابایت است. البته اگر برای ذخیره داده‌های خود از فضای ابری (Cloud) یا مانند آن استفاده می‌کنید، ممکن است با کمتر از این حجم هارد هم مشکلی پیدا نکنید. اما در هر حال بهتر است در صورت امکان از هارد حداقل ۲۵۶ گیگابایتی استفاده کنید. به‌خصوص اگر از نرم‌افزارها و بازی‌های گوناگونی استفاده می‌کنید و یا تصاویر و فیلم‌های زیادی را ذخیره می‌نمایید.

قیمت انواع لپ‌تاپ با هارد SSD

 

۷. اتصالات و درگاه‌های خروجی لپ تاپ

اگرچه رم، سی پی یو و هارد دیسک لپ تاپ از اهمیت بسزایی برخوردارند. اما توجه به تعداد و نوع درگاه‌های خروجی یا همان پورت‌های دستگاه هم مهم است. خروجی‌های دستگاه، راه اتصال دستگاه‌های دیگر از جمله انواع یو اس بی و هاردهای خارجی و حتی موبایل و دوربین به دستگاه شما هستند.

بنابراین، پیش از خرید لپ تاپ توجه کنید که دستگاه موردنظرتان حداقل یک خروجی یو اس بی سی (USB-C)، یک خروجی هدست و میکروفن، خروجی «USB 3.0» و یک درگاه «SD» یا «MicroSD card» داشته باشد.

بررسی اتصالات و درگاه‌های خروجی لپ تاپ

همچنین، توصیه می‌شود دستگاهی را انتخاب کنید که قابلیت شارژ توسط یو اس بی سی را داشته باشد. به این ترتیب، اگر زمان طولانی به پریز برق دسترسی نداشته باشید، می‌توانید از انواع شارژرهای قابل‌حمل یا همان پاور بانک برای تامین برق موردنیاز دستگاه استفاده کنید.

همچنین، اگر سر و کار زیادی با عکاسی و بارگذاری مداوم فایل‌ها از دوربین خود دارید، خروجی «اس‌دی کارت» یا «میکرو اس‌دی» از اهمیت زیادی برخوردار است.

مشاهده
بهترین هارد SSD برای لپ تاپ و کامپیوتر [11 برند خوب بازار]

۸. اهمیت دوربین در لپ تاپ

برخی از لپ تاپ‌های جدید در سال ۲۰۲۱ بدون وب‌کم ارائه شدند. اما اگر از برنامه‌هایی همچون زوم (Zoom)، گوگل میت (Google Meet) و… برای جلسات کاری خود استفاده می‌کنید، بهتر است یک لپ تاپ دارای دوربین انتخاب کنید. آن‌هم در این بحران کرونا که بسیاری از قرارهای کاری و حتی خانوادگی به‌صورت آنلاین برگزار می‌شوند.

گفتنی است، اغلب وب کم‌های امروزی ۷۲۰p هستند که برای کاربران معمولی کفایت می‌کنند. اما بی‌شک اگر هزینه برایتان مهم نباشد، دوربین‌های ۱۰۸۰P، کیفیت بسیار بالاتری دارند.

۹. اهمیت صفحه‌کلید و صفحه لمسی لپ تاپ

صفحه‌کلید و صفحه لمسی (Touchpad) لپ تاپ، دو مورد پر اهمیت دیگر در انتخاب بهترین لپ تاپ هستند. اگر دستگاه شما روزانه مورد استفاده زیادی قرار می‌گیرد، بهتر است از صفحه‌کلید مناسبی برخوردار باشد. کلیدهای کیبورد باید از سطح و ارتفاع مناسبی برخوردار باشند، تا به‌راحتی تایپ کنید.

اهمیت کیبورد و صفحه لمسی (Touchpad) لپ تاپ

معمولا ارتفاع کلیدها باید بین ۱ تا ۲ میلی‌متر باشد. همچنین، فضای کافی مابین کلیدها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر قصد خرید نوت‌بوک‌های ویندوزی را دارید، بهتر است از پشتیبانی از درایورهای صفحه لمسی آن اطمینان حاصل کنید.

تاچ‌پد لپ تاپ باید از دقت بالایی برخوردار باشد و با کوچک‌ترین اشاره‌ای فرمان شما را متوجه شود. همچنین، اگر از لپ تاپ برای مقاصد تجاری خود استفاده می‌کنید، داشتن نشانگر نوب (Nub) بین کلیدهای «H» و «G» می‌تواند کمک بزرگی برایتان باشد. به این ترتیب، بدون برداشتن انگشتان خود از صفحه‌کلید، می‌توانید در دسکتاپ حرکت کنید. معمولا این نشانگر یک دایره کوچک با رنگ قرمز می‌باشد.

مشاهده
بهترین ماوس بی سیم برای لپ تاپ و کامپیوتر (22 مدل)

سخن پایانی

ما در این مطلب تلاش کردیم تا شما را با مهم‌ترین نکات خرید این کالای ضروری دیجیتال آشنا کنیم. در پایان، توصیه می‌کنیم نوع نیاز و بودجه خود را مشخص نمایید و این راهنمای خرید لپ تاپ را نیز با دقت مطالعه کنید تا بتوانید یک دستگاه خوب و باکیفیت انتخاب نمایید. ازآنجاکه قرار است این دستگاه مدت‌زمان زیادی برای شما کار کند، در خرید آن دقت کنید و از خرید نوت‌بوک با سخت‌افزارهای در حال منسوخ و قدیمی خودداری نمایید. اگر شما هم تجربه‌ای در این زمینه دارید، با ما به اشتراک بگذارید.

 

Promotion
پرفروش‌ترین لپ‌تاپ‌های بازارمشاهده محصولات

 

[تعداد آرا: 4 میانگین امتیاز: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *