راهنمای خرید ظروف مسی + [مزایا و نحوه تشخیص مس اصل]
آیا با راههای تشخیص مس اصل از تقلبی آشنا هستید؟ ظروف مسی، از قدیمیترین و مفیدترین ظروف برای پختوپز و نگهداری مواد غذایی میباشند. استفاده از این ظروف در آشپزی، علاوه بر بهرهگیری از ویژگیهای عالی، فواید درمانی زیادی را نیز برای شما در پی دارد. در این مطلب میخواهیم علاوه بر راهنمای خرید ظروف مسی، ویژگیها، نحوه تشخیص ظروف مسی اصل از تقلبی و همچنین، نحوه نگهداری آن را به شما توضیح دهیم. بنابراین، توصیه میکنیم این مطلب را تا انتها دنبال کنید.
راهنمای خرید ظروف مسی
اصل مس از چیست؟
عنصر مس، یکی از فلزات بسیار کاربرد در صنایع مختلف است که به دلیل قابلیت رسانایی حرارتی و الکتریکی بالا و همچنین، فراوانی بسیار بیشتر در مقایسه با سایر فلزات مشابه، دامنه استفاده بسیار گستردهای دارد. یکی از کاربردهای این فلز، در ساخت ظروف مختلف برای طبخ مواد غذایی است.
ظروف مسی به دلیل خواص ضد باکتریایی مس و شکلپذیری آسان آن، معمولا طرفداران زیادی دارند؛ اگرچه، امروزه استفاده از این ظروف برخلاف گذشته چندان مرسوم نیست. رنگ فلز مس، قرمزرنگ است و با گذشت زمان و اکسید (ترکیب با اکسیژن هوا یا اکسیژن موجود در آب)، به رنگ سبز در میآید.
ویژگیهای ظروف مسی
فلز مس به دلیل قابلیت چکشخواری بالا، امکان بهکارگیری در ساخت انواع ظروف مسی در شکلها و ابعاد مختلف را دارد. در این بخش از راهنمای خرید ظروف مسی، برخی از ویژگیها و فواید آن را توضیح میدهیم.
۱. توانایی انتقال حرارت بالا
مس از دسته فلزاتی است که گرما را به آسانی منتقل میکند. ازاینرو، غذا در ظروف مسی در مدتزمان کوتاهتری آماده میشود.
۲. وزن پایین
مس در دسته فلزات سبک قرار میگیرد و تمامی محصولاتی که از این فلز نیز ساخته میشوند، وزن کمی دارند. یک ظرف مسی در مقایسه با یک ظرف آلومینیومی یا استیل که از لحاظ شکل و ابعاد یکسان باشند، سبکتر است و در نتیجه جابهجایی آن نیز آسانتر خواهد بود.
۳. طول عمر بالا
ظروف مسی، طول عمر بالایی دارند. سطح داخلی این ظروف، اگرچه پس از مدتی دچار تغییر رنگ میشود، (به دلیل از بین رفتن لایهای از قلع که در داخل این ظروف بهکار رفته است.) اما با انجام مجدد روند سفیدکاری، میتوان مجددا از این ظروف استفاده کرد.
۴. فواید درمانی
مس یکی از عناصر موردنیاز برای انجام فعالیتهای بدن است و کمبود یا نبود آن، میتواند صدمات بسیار زیادی را به بخشهای مختلف بدن وارد کند. بهغیر از مصرف داروهای حاوی این ماده، میتوان از ظروف مسی نیز بهعنوان یکی از راهحلهای موثر و ارزانقیمت برای جبران مس موردنیاز بدن استفاده کرد.
این ظروف، با آزاد کردن مس در غذای در حال پختن، تاثیر بسیار زیادی در پیشگیری از خستگی، ریزش مو، کمخونی، بهبود مشکلات مفصلی، افزایش عملکرد مغز، پیشگیری از تولید بیشازحد پلاکت و انسداد عروق قلبی و مواردی از این قبیل دارد.
تا این بخش از راهنمای خرید ظروف مسی، به فواید و ویژگیهای آن پرداختیم. در ادامه همراه ما باشید تا شما را با نکات مهم تشخیص ظرف مسی اصل از تقلبی آشنا کنیم.
راه های تشخیص ظروف مسی تقلبی
به دلیل استقبال زیاد از این ظروف، متاسفانه نمونههای تقلبی ظروف مسی نیز در بازار بهصورت گسترده به مشتریان عرضه میشود. برای شناسایی نمونههای تقلبی از اصلی در این ظروف، راههای متنوعی وجود دارد که در ادامه، چهار مورد از آنها را معرفی خواهیم کرد.
۱. رنگ ظرف
مس، فلزی قرمزرنگ است که ظاهری براق دارد. در نمونههای تقلبی، معمولا بهجای مس، از عناصری مانند «برنج» یا «روی» استفاده میشود. این فلزات، رنگ زرد مایل به قهوهای را ایجاد میکنند که با رنگ اصلی مس، بسیار متفاوت است.
۲. ظاهر ظرف
ظروف مسی باید بهصورت یکپارچه و بدون ناهمواری یا فرورفتگیهای غیرعادی تولید شوند. همچنین، ورقه مس اصلی بههیچوجه پوسته نمیشود و کاملا صاف و یکدست است.
۳. صدای بدنه ظرف
اگر به مس اصلی ضربه بزنید، به دلیل خاصیت این فلز و نرم بودن آن، صدایی بم و ضعیف را خواهید شنید. در مقابل، با ضربه زدن به بدنه ظروف مسی تقلبی، صدایی تیز و بلند به گوش شما میرسد.
۴. استفاده از آهنربا
مس یکی از فلزاتی است که مانند طلا، توسط آهنربا جذب نمیشود. به عبارت دیگر، اگر آهنربایی را به بدنه یک ظرف مسی نزدیک کنید و آهنربا به ظرف بچسبد، ظرف موردنظر شما تقلبی است و از آهن با رنگ مس یا آهن مخلوط به مس ساخته شده است. در ادامه راهنمای خرید ظروف مسی، به نحوه نگهداری و استفاده از این ظروف میپردازیم.
نحوه استفاده و نگهداری از ظروف مسی
برای افزایش طول عمر ظرفهای مسی، بهتر است نکات مهمی را در رابطه با استفاده و نگهداری از این ظروف به یاد داشته باشید. این نکات عبارتاند از:
۱. زمانی که برای اولین بار از این ظروف استفاده میکنید، بهتر است به اندازه نیم لیوان شیر را داخل آن ریخته و پس از جوشیدن، دور بریزید. این کار به حفظ روکش داخلی ظرف کمک خواهد کرد.
۲. هیچگاه برای شستشوی این ظروف از سیم ظرفشویی یا اسکاچهای غیر ابری استفاده نکنید. این کار باعث ایجاد خط و خش و از بین رفتن روکش داخلی ظرف مسی شما خواهد شد.
۳. ظرفهای مسی را داخل ماشین ظرفشویی قرار ندهید و آنها را با دست بشویید.
۴. برای پختوپز با این ظروف، از قاشق، کفگیر یا ملاقههای غیرفلزی (ترجیحا چوبی) استفاده کنید.
ظروف مسی با چه چیزی تمیز میشود؟
بهترین مواد برای تمیز کردن ظرفهای مسی، ترکیب آب گرم با مقداری پودر لباسشویی بدون آنزیم، خاکستر و آب ولرم، ترکیب سرکه سفید و کمی نمک، مقداری رب گوجهفرنگی یا ترکیبهای براقکننده فلزات است. همچنین، برای تمیز کردن این ظروف بهتر است از مایع ظرفشویی نیز استفاده نکنید.
راه های جلوگیری از سیاه شدن ظروف مسی
برای پیشگیری از ایجاد لکه در ظرفهای مسی که ناشی از پاکشدن لایه قلع در داخل آنها است، بهتر است پس از طبخ غذا، ماده غذایی را از این ظروف خارج کرده و آنها را بشویید.
همچنین، توصیه میشود تا غذاهای اسیدی یا مواد ترش را داخل ظروف مسی نگهداری نکنید. زیرا این مواد، باعث حل شدن و از بین رفتن لایه قلع در این ظروف خواهند شد. استفاده از پولیش، ترکیب نمک و سرکه و همچنین صابون و آب داغ، از جمله مواردی هستند که سیاهشدگیهای ایجادشده در این ظروف را تا حد قابل توجهی کاهش میدهند.
سخن پایانی
در این محتوا تلاش کردیم تا علاوه بر راهنمای خرید ظروف مسی، جزئیات دیگری را نیز برای شما توضیح دهیم. اگر شما هم اطلاعاتی در این زمینه دارید، خوشحال میشویم در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.