بهترین ضبط کننده صدا در بازار [7 مارک خوب Voice Recorder]
بسیاری از ما به دلایل مختلفی در طول روز، نیاز به ضبط صدا یا پخش فایلهای مختلف صوتی داریم. اگرچه تقریبا تمامی گوشیهای موبایل، قابلیت ضبط و پخش فایلهای صوتی را دارند؛ با این وجود، کیفیت ارائهشده توسط یک دستگاه ضبط کننده صدا، متمایز از بسیاری از مدلهای گوشی در بازار است. خرید بهترین ضبط کننده صدا، به دلیل نوع کاربرد و اهمیت کیفیت صدای ضبط یا پخششده از آن، حساسیت زیادی دارد. در این مقاله، راهنمای کامل خرید دستگاه «Voice Recorder» را ارائه خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.
بهترین ضبط کننده صدا
۱. ضبط کننده صدا سونی (Sony)
شرکت ژاپنی سونی از پیشتازان دیجیتال در زمینۀ طراحی و ساخت دستگاه ضبط کننده صدا است که محصولاتی با کیفیت قابل توجه به بازار ارائه میدهد. کمپانی سونی به مرور زمان کارت حافظه را جایگزین نوار مغناطیسی کرد و همین موضوع باعث کاهش ابعاد ضبط کنندههای صدا شد.
«سونی» دو میکروفون را در بالای این محصولات تعبیه کرده که برای رکورد صدای استریو استفاده میشود و همچنین، وجود میکروفونهای داخلی و خارجی در آن باعث افزایش بهرهوری و کیفیت بینظیر شده است. همچنین این دستگاه علاوه بر ۲ الی ۸ گیگ حافظۀ داخلی، از microSD نیز پشتیبانی میکند و در نتیجه، شما میتوانید بیش از ۵۰۰۰ فایل صوتی را ضبط کنید.
با استفاده از بهترین ویس رکوردر سونی میتوانید در دو حالت «Focus» و «Wide» صدای اطراف خود را ضبط کنید. حالت Focus به شما اجازه میدهد تنها صدای یک محدوده مانند صدای سخنران را ضبط کنید و حالت Wide برای استفاده در یک گردهمایی و جمعآوری صدای تمام شرکتکنندگان مناسب است.
از ویژگی جدید این شرکت میتوان به فناوری «VOR» اشاره کرد که در صورت سکوت، پروسۀ ضبط کردن را متوقف میکند.
بهعنوان نکتۀ آخر، باید بدانید که شرکت سونی در ایران نمایندگی معتبر دارد. به همین علت میتوانید از خدماتِ پسازفروش و گارانتی برخوردار شوید. بهطورکلی، اکثر ویس رکوردرهای «SONY» جزو بهترین ضبط کننده صدا در دنیا محسوب میشوند.
مزایا:
- پشتیبانی از microSD
- اتصال به رادیو
- ضبط صدای Focus و Wide
- پشتیبانی از فناوری VOR
- برخورداری از نمایندگی و گارانتی معتبر
- تنوع بالا در محصولات
- کیفیت بالای ضبط و پخش صدا
- تنظیمات پخش موسیقی
معایب:
- قیمت بالا
۲. دستگاه ضبط کننده صدا فیلیپس (Philips)
میکروفونهای «AutoZoom» و استریو، کاهش خودکار نویز، میکروفون ۳۶۰ درجه و کنترل از راه دور، برخی از امکانات دستگاه ضبط صدای شرکت هلندی فیلیپس میباشد.
رکوردر صدای فیلیپس با ۲ الی ۸ گیگابایت حافظۀ داخلی و پشتیبانی از کارت حافظه، انتخابی مناسب برای افرادی است که قصد استفادۀ مداوم از این دستگاه را دارند و میخواهند صدا را بهطور حرفهای ضبط کنند.
صفحه نمایش رنگی در برخی از دستگاههای ضبط کننده فیلیپس، باعث افزایش تعداد افرادی شده است که این کمپانی را برای خرید بهترین ضبط کننده صدا انتخاب میکنند. همچنین، یکی از ویژگیهای برتر این محصولات، اتصال به رادیو، تنظیمات پخش موسیقی مانند جاز، پاپ و کلاسیک و قابلیت جستوجو در پوشههای آن است.
مزایا:
- دارای میکروفونهای AutoZoom و استریو
- پشتیبانی از microSD
- کاهش خودکار نویز
- دارای میکروفون ۳۶۰ درجه
- اتصال به رادیو
- تنظیمات پخش موسیقی
معایب:
- قیمت نسبتا بالا
۳. ضبط کننده صدا الیمپوس (Olympus)
شرکت ژاپنی «المپوس»، تولیدکنندۀ تجهیزات ضبط و اپتیک، در سال ۱۹۱۹ تاسیس شده است. دستگاه ضبط کننده صدای این کمپانی بنا بر اظهار مشتریان، دارای عمر باتری استثنایی و وضوح صدای فوقالعاده است.
اگر به دنبال دستگاهی برای رکورد صدا در مکانهایی پر از نویز (Noise) هستید، ویس رکوردرهای المپوس میتوانند انتخاب مناسبی باشند
یکی از مواردی که معمولاً باعث سردرگمی کاربران این دستگاه ضبط کننده صدا میشود، پیچیدگی تنظیمات و عدم ارائۀ توضیحات مناسب برای آنها است؛ همچنین در برخی موارد لوازم جانبی چندانی همراه با دستگاه به خریدار تحویل داده نمیشود؛ از پرتکرارترین شکایات نقص لوازم جانبی میتوان به عدم وجود کیف حمل اشاره کرد که در بعضی موارد منجر به آسیبدیدگی دستگاه شده است.
در هر صورت، کمپانی المپوس محصولاتی کاربردی با قیمت مناسب به کاربران خود ارائه میدهد که این موضوع گاهی باعث چشمپوشی از ضعفهای آن میشود. ازاینرو، میتوان بهعنوان تولیدکننده بهترین ضبط کننده صدا روی آن حساب کرد.
مزایا:
- عمر باتری بالا
- وضوح صدای بالا
- قیمت مناسب
- قطع خودکار نویز (Noise)
معایب:
- پیچیدگی تنظیمات
- عدم وجود دفترچه راهنمای مناسب
- لوازم جانبی محدود
۴. ضبط کننده صدا زوم (Zoom)
کمپانی قدرتمند «زوم» دستگاه ضبط صدایی تولید میکند که از ضبط سخنرانی تا تولید پادکست کاربرد دارد. این شرکت آمریکایی اقدام به طراحی ویس رکوردرهایی نموده است که از رقبای خود قیمت کمتری دارد، اما بیشترِ امکانات روز دنیا را به مخاطبین خود ارائه میدهد.
در تولیدات دستگاههای ضبط صدای این شرکت میتوانید میکروفون «استریو» و «فانتوم» را مشاهده کنید. از نقاط ضعف دستگاه ضبط صدای زوم میتوان به عمر کوتاه باتری پس از هر بار شارژ (حدود ۶ الی ۱۱ ساعت) و عدم پشتیبانی از کارت حافظۀ بیشتر از ۱ گیگابایت اشاره کرد.
البته کیفیت بالای محصولات «Zoom» سبب شده تا اکثر رکوردرهای این شرکت، جزو بهترین ضبط کننده صدا در دنیا به شمار آیند.
مزایا:
- کاربرد گسترده از ضبط سخنرانی تا تولید پادکست
- قیمت مناسب
- دارای میکروفون استریو و فانتوم
معایب:
- عمر کوتاه باتری
- پشتیبانی microSD اغلب تا ۱ گیگابایت
۵. ضبط کننده صدا تسکو (Tsco)
دستگاه ضبط کننده صدای ایرانی تسکو انتخابی مناسب برای کلاس درس دانشگاه، آموزشگاه و کارهای روزمره است. کمپانی تسکو با تولید محصولاتی مقرونبهصرفه و کارآمد، خدمات قابل توجهی را برای دانشجویان و کارمندان به ارمغان آورده است.
یکی از تفاوتهای دستگاه ویس رکوردر این شرکت با رقبای خود این است که در بیشتر محصولات، تنها از حافظۀ داخلی ۴ الی ۸ گیگابایت میتوانید استفاده کنید و پشتیبانی از کارت حافظه صورت نمیگیرد. با این حال، باید توجه داشته باشید که با استفاده از همین حافظۀ داخلی بین ۵۰ الی ۱۵۰ ساعت فایل صوتی را میتوانید ضبط کنید.
اگر تنها قصد خرید یک ویس رکوردر معمولی را دارید، میتوانید برند تسکو را در لیست انتخابهای خود بنویسید. در واقع، این برند بهترین ضبط کننده صدا ایرانی را تولید و به بازار عرضه میکند.
مزایا:
- قیمت مناسب
- برخورداری از گارانتی معتبر
- کاربرد روزمره
معایب:
- عدم پشتیبانی از microSD
۶. ویس رکوردر ریمکس (Remax)
میکروفون دوگانه (Dual Microphone) و ویژگی کاهش نویز در دستگاههای ضبط صدای شرکت «ریمکس»، به شما امکان ضبط صدای واضح در جلسات مختلف را میدهد؛ همچنین با استفاده از این دستگاهها میتوانید به موسیقی مورد علاقۀ خود نیز گوش دهید.
صفحه نمایش OLED این دستگاه کنتراست بالا و زاویه دید وسیعی را به شما ارائه میدهد. عمر باتری Voice Recorder شرکت ریمکس در گسترۀ «متوسط» قرار میگیرد و تا حدود ۳۰ ساعت پس از شارژِ کامل، امکان استفادۀ مداوم دارد.
گفتنی است، این شرکت در سال ۲۰۱۰ میلادی در کشور چین فعالیت خود را آغاز کرده و محصولات آن به افرادی توصیه میشود که میخواهند بهترین ضبط کننده صدا خارجی را با قیمت ارزانتر خریداری کنند.
مزایا:
- وجود میکروفون دوگانه
- حذف خودکار نویز (Noise)
- صفحه نمایش OLED
معایب:
- عمر باتری متوسط
۷. دستگاه ویس رکوردر آیریور (iriver)
شرکت کرهای «آیریور» اقدام به طراحی ویس رکوردرهایی کرده است که از نظر کیفی و با توجه به بازخورد کاربران، در محدودۀ متوسط نقش خود را ایفا میکند.
تولیدات این شرکت گاهی دچار باگهایی میشوند و شرکت تنها در تولیدات بعدیِ خود این مشکلات را رفع میکند. با ضبط کننده صدای «iriver» تنها میتوانید به قطعات پاپ با کیفیت بالا گوش دهید؛ بنابراین اگر از طرفداران موسیقی کلاسیک هستید و میخواهید با این دستگاه به شنیدن موسیقی بپردازید، احتمالا انتخاب مناسبی برایتان نخواهد بود.
همچنین، برخی کاربران گزارش دادهاند که فایلهای ضبطشده، با ترتیب خاصی در دستگاه ذخیره نمیشوند و اغلب اوقات ممکن است در انتخاب آنها دچار اشتباه شوید. در مجموع ویس رکوردهای این برند را میتوان در گروه بهترین ضبط کننده صدا با قیمت مناسب قرار داد.
مزایا:
- مناسب برای پخش موسیقی پاپ
- قیمت مناسب
معایب:
- دارای باگهای متعدد
- کیفیت پخش متوسط
- عدم ذخیرۀ منظم فایلهای صوتی
راهنمای خرید بهترین ضبط کننده صدا
وزن و ابعاد؛ آیا دستگاه مدنظر شما کوچک و سبک است؟
دستگاههای ضبط صدا، معمولا بهصورتی هستند که قابلیت حمل راحتی داشته باشند و مصرفکنندگان برای جابجایی و نگهداری از آنها به دردسر نیفتند. معمولا دستگاههایی که جزو بهترین ضبط کننده صدا بازار هستند، دارای ابعاد جمعوجور و وزن سبک هستند.
با این وجود، بهتر است که وزن و ابعاد این دستگاه را بر اساس شرایطی که میخواهید در آنجا از این محصول استفاده کنید، در نظر بگیرید و در صورت نیاز، از میان مدلهای سبکتر و کوچکتر خرید خود را انجام دهید.
ظرفیت حافظه داخلی ضبط کننده صدا
یکی از نکات مهم هنگام خرید بهترین ضبط کننده صدا، توجه به مقدار حافظه داخلی دستگاه است. انواع مختلف ویس رکوردر موجود در بازار، دارای تنوع زیادی در ظرفیت حافظه داخلی هستند. این حافظه، متناسب با حجم تعداد زیادی فایل ضبطشده است و معمولا نیازی به خرید مموری کارت برای این محصول نخواهید داشت.
بااینحال، اگر هدف شما از بهکارگیری این محصول بهگونهای است که فایلهای صوتی طولانیتری ضبط میکنید؛ میتوانید از یک مموری کارت نیز در کنار حافظه داخلی این محصول استفاده کنید.
فرمتهای صوتی ضبط و پخش صدا
انواع ضبط کنندههای صدا در بازار، معمولا از فرمتهای گوناگونی شامل MP3، AAC، WMA و LPCM برای ضبط فایلهای صوتی پشتیبانی میکنند، اما این برای همه مدلها صدق نمیکند.
وُیس رکوردرهای قدرتمند، تنوع بیشتری از فرمتهای ضبط صدا را پوشش میدهند؛ درحالیکه در مدلهای ارزان، ممکن است صرفا از فرمتهایی مانند WMA و AAC یا در برخی موارد از فرمت MP3 پشتیبانی شود.
برای پخش صدا نیز، تقریبا همين وضعیت وجود دارد. مدلهای معمولی ضبط کنندههای صدا، معمولا برای پخش فایلهای ضبطشده یا سایر فایلهای ورودی، از فرمت MP3 پشتیبانی میکنند؛ این قابلیت در مدلهای حرفهای بهترین ضبط کننده صدا، کمی فراتر میرود و فرمتهایی مانند PCM را نیز پخش میکند.
کیفیت ضبط صدا؛ پارامتری مهم جهت تهیه بهترین ضبط کننده صدا
یکی از مهمترین ویژگیهای انواع مدلهای ویس رکوردر، کیفیت صدای ضبط یا پخششده است. در مدلهای مختلف این محصول، معمولا از دو نوع میکروفون شامل میکروفونهای «مونو» و «استریو» برای ضبط صدا استفاده میشود.
نوع اول (میکروفونهای مونو) برای محیطهای کوچک و مکالمه دو نفره (مانند مصاحبه که فاصله دو فرد با یکدیگر کوتاه است.) و نوع دوم (میکروفونهای استریو) برای محیطهای دارای ابعاد کوچک مناسب هستند و کیفیت صدای قابل قبولی به شما ارائه میدهند.
سایز و کیفیت صفحه نمایش
یک ضبط کننده صدا، صرفا وسیلهای برای ضبط کردن فایلهای صوتی نیست و بر اساس مدلهای مختلف این محصول، امکانات دیگری مانند ویرایش فایلهای ذخیرهشده نیز در آن وجود دارد. این امکان، با استفاده از صفحه نمایش موجود بر روی بدنه ویس رکوردر قابل انجام است.
این نمایشگر، علاوه بر این قابلیت، نمایشدهنده میزان باتری، روشن یا خاموش بودن دستگاه، مدتزمان فایل ضبطشده و مواردی از این قبیل است.
صفحه نمایش بزرگتر و از نوع لمسی، معمولا کارایی بهتری نسبت به صفحات غیر لمسی دارد. همچنین، این صفحات، به دو شکل تکرنگ و رنگی تولید میشوند که انتخاب بین این دو، بیشتر به سلیقه شما بستگی دارد. در کل، اگر میخواهید بهترین ضبط کننده صدا را تهیه کنید، بهتر است به صفحه نمایش آن نیز دقت کنید.
منبع تغذیه Voice Recorder
یکی از مهمترین بخشهایی که باید در هنگام خرید هر مدل از دستگاه ضبط صدا به آن توجه داشته باشید؛ نوع باتری یا منبع تغذیه این دستگاه است.
اهمیت این موضوع، به دلیل پرتابل بودن این محصول و نیاز به داشتن یک منبع تغذیه پایدار است. باتریهای دستگاه ضبط کننده صدا معمولا به سه شکل باتری قلمی، نیم قلمی و لیتیومی عرضه میشود که ازاینبین، باتریهای لیتیومی به دلیل امکان شارژ مجدد، از نظر اقتصادی به صرفه تر هستند.
نوع حافظه قابل اتصال؛ حافظه داخلی کفایت میکند یا کارت حافظه نیاز است؟
در بسیاری از مدلهای مختلف دستگاههای ضبط صدا، امکان استفاده از کارت حافظه MicroSD بهعنوان یک حافظه پشتیبان وجود دارد.
ظرفیت این حافظه جانبی، با توجه به مدل و شرایط دستگاه مورد نظر شما متغیر است و میتواند از ۴ گیگابایت تا ۶۴ گیگابایت متغیر باشد. البته در برخی از مدلهای حرفهای که جزو بهترین ضبط کننده صدا بازار نیز به شمار میآیند، امکان پشتیبانی از کارتهای حافظه با ظرفیت بیشتر نیز وجود دارد.
امکان ویرایش فایل؛ قابلیتی کاربردی در بهترین ضبط کننده صدا
ممکن است هدف شما از خرید ضبط کننده صدا، صرفا ضبط کردن یک فایل بهتنهایی نباشد و بخواهید فایل ضبطشده را ویرایش کنید.
معمولا امکان ویرایش حرفهای در بسیاری از مدلهای این محصول وجود ندارد، اما در برخی از مدلهای حرفهایتر، میتوانید یک ویرایش ساده یا علامتگذاری فایل ضبطشده را با این دستگاه انجام دهید.
درگاههای ارتباطی دستگاه ضبط صدا
یکی دیگر از نکاتی که باید در هنگام بهترین ضبط کننده صدا به آن توجه کنید، نوع درگاههای ارتباط آن است. انتقال فایل از ویس رکوردر به دستگاههای دیگر مانند کامپیوتر، به دو شکل انجام میشود.
در حالت اول، دستگاه مورد نظر، از کارت حافظه پشتیبانی میکند و برای انتقال فایل، تنها کافی است که کارت را از آن جدا کرده و با یک «رم ریدر» (Ram Reader) به کامپیوتر متصل کنید.
در حالت دوم که معمولا در بسیاری از مدلهای ویس رکوردر وجود دارد، ارتباط این محصول با سایر دستگاهها از طریق درگاه USB انجام میشود. علاوه بر این درگاه، یک خروجی AUX نیز در برخی از مدلها برای اتصال به دستگاه دیگر و پخش فایلهای داخل ضبط کننده صدا و یا کیت اتصال به خطوط تلفن ثابت تعبیه شده است.
بررسی ویژگیهای بیشتر قبل از خرید
ضبط کننده صدا اگرچه محصولی با کارایی تقریبا ساده است؛ اما با این وجود، داشتن ویژگیها و امکانات فراتر از ضبط صدا، میتواند کار کردن با این محصول را لذتبخشتر کند. معمولا قابلیتهای جدید و بهروز، توسط برندهای مطرح دنیا که بهترین ضبط کننده صدا را تولید میکنند، مشاهده میشود.
بهطور مثال، در برخی از مدلهای این محصول، با تعبیه درگاه USB، امکان به اشتراکگذاری فایلهای صوتی داخل دستگاه از طریق کابل USB یا OTG فراهم میشود. در کنار این قابلیت، برخی از برندهای تولیدکننده ویس رکوردر، امکان استفاده از هندزفری، میکروفون مجزا، اسپیکر و… را نیز فراهم میکنند که میتواند تجربه کار با این محصول را بهبود بخشد.
بهترین مارک ضبط کننده صدا
بر اساس بررسی ما در سایت بیگ سرچ، برندهای «سونی» (Sony)، «الیمپوس» (Olympus)، «زوم» (Zoom)، «تسکام» (Tascam) و «فیلیپس» (Philips) جزو تولیدکنندگان بهترین ضبط کننده صدا در دنیا هستند. گفتنی است، ۳ کمپانی اول طرفداران بیشتری دارند.
جمعبندی پیرامون خرید دستگاه ضبط کننده صدا
انواع مدلهای ضبط کننده صدا، بر اساس نوع کاربری، امکانات و ویژگیهای مختلفی دارند. از آنجایی که معمولا در بسیاری از مواقع، توقع افراد از این دستگاه با آنچه که در واقعیت در اختیار آنها گذاشته میشود، تفاوت زیادی دارد؛ توصیه میکنیم هنگام خرید این محصول، موارد مختلفی را در نظر داشته باشید.
این موارد شامل وزن و ابعاد ویس رکوردر، میزان ظرفیت حافظه داخلی، قابلیت استفاده از حافظههای جانبی، نوع باتری، درگاههای ارتباطی، قابلیت ویرایش فایل، امکان اتصال هندزفری یا هدفون و مواردی از این قبیل است.
توصیه ما برای خرید «بهترین ضبط کننده صدا» این است که پیش از خرید، تمامی سوالات و انتظاراتی که از خرید یک دستگاه ضبط صدا دارید را با دقت در اختیار فروشنده قرار دهید تا محصول انتخابی توسط شما، همان چیزی باشد که به آن نیاز دارید.