بهترین کیبورد گیمینگ بازار + [معرفی ۶ برند پرفروش]
وقتی صحبت از سلاح گیمر به میان میآید، به نظر میرسد رایانه و سایر تجهیزات جانبی نسبت به کیبورد گیمینگ مقدمتر هستند. اما، کیبورد یک ابزار حیاتی برای بازیهای کامپیوتری است. کیبوردهای مدرن مخصوص بازی، دارای اندازههای متنوعی هستند و طیف گستردهای از انواع سوئیچها و لوازم جانبی کوچک مانند نورپردازی RGB یا حتی تکیهگاه مچ دست در آنها وجود دارد. بنابراین، آگاهی از نکات اصلی برای خرید بهترین کیبورد گیمینگ بسیار مهم است. قبل از خرید هر نوع صفحهکلید، باید ارزیابی کنید که برای انجام چه کاری از آن استفاده میکنید؟ آیا این صفحهکلید فقط برای بازی است؟ همراه ما باشید تا تمامی مواردی که باید درباره کیبوردهای گیمینگ بدانید را بررسی کنیم.
راهنمای خرید کیبورد گیمینگ
کیبورد ممبران یا مکانیکی؟
نوع سوئیچهای استفادهشده در کیبورد، عملکرد هر ضربه کلید را تعیین میکند. ازآنجاکه ساعتهای زیادی را صرف بازی خواهید کرد، باید کیبوردی انتخاب کنید که دستان شما هنگام استفاده احساس خوبی داشته باشند و همچنین، عملکرد شما را در بازیها بهبود دهد.
در کیبوردها دو سوئیچ «مکانیکی» و «ممبران» وجود دارد که هرکدام حس لامسه و نحوه پاسخگویی متفاوتی ارائه میدهند و به مقدار نیروی محرک متفاوتی نیاز دارند. اگر قصد تهیه بهترین کیبورد گیمینگ را دارید، بهتر است با این دو نوع کیبورد آشنا شوید تا انتخاب بهتری داشته باشید.
۱. کیبورد ممبران
اصطلاحات کیبورد گنبدی لاستیکی و کیبورد ممبران معمولا بهجای یکدیگر استفاده میشوند. به این دلیل که در اکثر کیبوردهای غیر مکانیکی از این دو محصول استفاده میشود. معمولا گنبدهای لاستیکی به کیبورد ممبران اضافه شدهاند تا قابلیت لمس را افزایش دهند.
صفحهکلیدهای ممبران بهجای صفحات مدار چاپی واقعی (PCB)، از مدار الکتریکی چاپشده روی صفحات استفاده میکنند. سوئیچهای این کیبورد معمولا با خم کردن لایه ممبران یا با پل زدن مدار با یک ماده رسانا تماس برقرار میکنند.
برای اینکه کیبورد گیمینگ بتواند با کمی فشار فعال شود، برای هر کلید یک گنبد لاستیکی در بالای ورق ممبران قرار میگیرد. اکثر صفحهکلیدهای مصرفی از جمله کیبوردهای موجود در لپتاپ، از مکانیزم سوئیچینگ ممبران استفاده میکنند.
کیبوردهای ممبران مشخصات مختلفی دارند. برای مثال، هنگام تایپ بیصدا هستند و نسبت به همتایان مکانیکی خود بسیار ارزانتر میباشند. همچنین، به دلیل طراحی سادهای که کیبوردهای ممبران دارند، در برابر ریزش مقاوم هستند. نکتهای که باید در نظر داشت، این است که بهترین کیبورد گیمینگ (از نظر نوع) برای هر فرد متفاوت است. زیرا این عامل به نوع نیاز، بودجه و سلیقه فردی ارتباط دارد.
۲. کیبورد مکانیکی
سوئیچها در صفحهکلیدهای مکانیکی کمی متفاوت از صفحهکلیدهای ممبران کار میکنند. در این نوع کیبورد هر حرف یا کلید دارای کلید مکانیکی اختصاصی بوده که در زیر آن قرار دارد. هر سوئیچ دارای محفظه، فنر، ساقه و تماس فلزی خاص است.
ماهیت مکانیکی این سوئیچها این امکان را فراهم میکند که کیبورد انواع مختلفی داشته باشد؛ که در اینجا به آن اشاره میکنیم:
- خطی (دارای مقاومت ثابت)
- لمسی (دارای برآمدگی قابل شنیدن)
- کلیکی (لمسی با کلیکهای قابل شنیدن)
در اکثر صفحهکلیدهای بازی مکانیکی، سوئیچهای مکانیکی «Cherry MX» قرمز، قهوهای یا آبی وجود دارد. گفتنی است، گیمرها کیبوردهای مکانیکی را به کیبوردهای ممبران ترجیح میدهند. در ادامه این راهنمای خرید کیبورد گیمینگ، به بررسی علتهای آن میپردازیم.
توجه به سبک و مدل بازی
اگر بودجه کمی دارید و برای بازیهای معمولی قصد تهیه کیبورد دارید، کیبوردهای غشایی گزینه مناسبی برای شما هستند. اما برای بازیهای جدی یا رقابتی ایدهآل نیستند. این کیبوردها علاوه بر دوام کم، زمان پاسخ آهستهتری دارند و با هر ضربه، بازخورد ثابتی نیز ندارند. اما اگر برای بازیهای سنگین و حرفهای به دنبال بهترین کیبورد گیمینگ هستید، حتما کیبوردهای مکانیکی را در اولویت قرار دهید.
محدوده دقت در صفحهکلید
میزان دقت در کیبورد بسیار مهم است و حتی میتواند نتیجه بازی شما را تغییر دهد. معمولا این میزان در کیبوردهای گیمینگ، بین ۱۶۰۰ تا ۳۲۰۰ و همچنین بیشتر از ۳۲۰۰ است.
مزیت قابلتوجه کیبورد مکانیکی نسبت به کیبوردهای ممبران محدوده دقت آن است. درحالیکه فاصله حرکت صفحهکلید ممبران متغیر است، فاصله حرکت صفحهکلیدهای مکانیکی ثابت است. این بدان معنی است که میتوانید حرکات را بهطور مداوم انجام دهید. همچنین، این عامل حافظه عضلانی شما را در طول زمان بهبود میبخشد.
انواع اتصال در کیبورد مخصوص بازی
نکته مهم دیگری که باید در خرید بهترین کیبورد گیمینگ توجه کنید، نوع اتصال صفحهکلید است. صفحهکلید باسیم یا بیسیم؟ کدامیک انتخاب بهتری برای بازی است؟ برای تصمیمگیری صحیح، باید بدانید که مزایا و معایب هر نوع از این کیبوردها چیست.
۱. کیبوردهای بازی بیسیم
صفحهکلیدهای بیسیم از سیگنالهای فرکانس رادیویی مانند بلوتوث برای ارسال دادهها از صفحهکلید به رایانه شخصی استفاده میکنند. این نوع از صفحهکلید دارای یک فرستنده داخلی و یک گیرنده جداگانه بوده که به پورت USB رایانه شما وصل میشود. هنگامیکه فرستنده و گیرنده جفت میشوند، رایانه شما صفحهکلید را تشخیص میدهد.
اگر قصد دارید از صفحهکلید خود درحالیکه دورتر از مانیتور نشستهاید استفاده کنید، یک کیبورد بازی بیسیم بهترین گزینه برای شما است. این محصول قابلحمل بوده و به شما آزادی حرکت میدهد. علاوه بر این، شما مجبور نیستید با مدیریت کابل سروکار داشته باشید. این کمک میکند تا محل بازی شما نیز شلوغ نشود.
۲. کیبوردهای بازی باسیم
صفحهکلیدهای سیمی، همانطور که از نامشان پیداست، مستقیما از طریق سیم یا کابل به پورت USB و رایانه شما متصل میشوند. این سیم وظیفه تامین انرژی صفحهکلید و همچنین، ارسال ورودی به کامپیوتر شما را بر عهده دارد.
برخی از گیمرها کیبورد گیمینگ سیمی را ترجیح میدهند؛ زیرا ارزانتر از صفحهکلیدهای بیسیم بوده و بسیار قابلاعتمادتر هستند. البته از نقاط ضعف صفحهکلیدهای سیمی نیز میتوان به قابلحمل نبودن و دستوپاگیر بودن سیمها اشاره نمود.
نقش نور پسزمینه در کیبورد گیمینگ
اگر میخواهید بهترین کیبورد گیمینگ را از نظر زیبایی داشته باشید، به نورهای پسزمینه آن توجه کنید. تمامی صفحهکلیدهای بازی نور پسزمینه ندارند؛ اما آنهایی که دارای نور پسزمینه هستند، به نور پسزمینه تکرنگ یا نور پسزمینه RGB مجهز شدهاند. نور پسزمینه تکرنگ همه کلیدها را با یک رنگ روشن میکند؛ درحالیکه نور پسزمینه RGB اجازه میدهد تا کلیدها در چندین رنگ روشن شوند. حتی در برخی مدلها شما میتوانید رنگهای فعال و روشن را به سلیقه خودتان تغییر دهید.
صفحهکلیدهای دارای نور پسزمینه، نسبت به کیبوردهای بدون نور انتخاب بهتری هستند. زیرا به گیمرها اجازه میدهند در محیطهای کمنور به راحتی بازی کنند. همچنین، نور پسزمینه به شما امکان میدهد تا برای کلیدهای مختلف از رنگهای متفاوتی استفاده کنید. در نتیجه، یافتن کلیدهای مناسب بدون نیاز به جابهجایی دستها از روی صفحهکلید آسانتر میشود.
دوام و ماندگاری
بهطورکلی، دوام و ماندگاری صفحهکلیدهای مکانیکی بیشتر از صفحهکلیدهای ممبران است. برای مثال، سوئیچهای «Cherry MX» معمولا دارای طول عمر ۵۰ میلیون فشار کلید هستند؛ درحالیکه دوام ۵ میلیون فشار کلید برای کیبوردهای ممبران ثبت شده است. این بدان معنی است که کیبوردهای گیمینگ مکانیکی میتوانند حتی در صورت استفاده طولانیمدت هم دوام بیاورند.
علاوه بر این، در کیبورد مکانیکی تعویض کلیدهای معیوب در صورت نیاز آسان است؛ زیرا هر سوئیچ بهطور مستقل عمل میکند. یعنی به دلیل کار نکردن یک یا چند کلید، نیاز به تعویض کل صفحهکلید نیست. برای افرادی که میخواهند بهترین کیبورد گیمینگ را بخرند، این نکته از اهمیت زیادی برخوردار است.
منبع تغذیه
برای فعال کردن کیبوردهای بیسیم، به منبع انرژی خارجی یا باتری نیاز دارید. اما انرژی موردنیاز برای فعالیت کیبوردهای سیمی از خود کامپیوتر تامین میشود. ازآنجاکه در مدلهای سیمی نیازی به باتری نیست، تعمیر و نگهداری آن نیز بسیار آسان است.
همچنین، در کیبورد گیمینگ سیمی هیچ محدودیتی در مصرف برق وجود ندارد. بنابراین، سازندگان میتوانند بدون نگرانی از ویژگیهای اضافی مانند صفحهنمایش LCD، چراغهای RGB، پورتهای USB و جکهای هدفون در این محصول استفاده کنند.
تعداد کلیدهای کیبورد گیمینگ
کیبوردهای فول سایز دارای ۱۰۴ کلید هستند که شامل یک صفحه اعداد، حروف عددی، کلیدهای عملکرد (Fn) و یک خوشه ناوبری است.
صفحهکلیدهای «TKL» فاقد صفحه اعداد هستند و تعداد کل کلیدهای آنها ۸۷ کلید است. همین عامل باعث میشود تعداد کلیدها و اندازه آن ۸۰% یک صفحهکلید با اندازه کامل باشند. اگرچه تعداد کلیدهای بازی سلیقهای است، اما میتوان آن را یکی از معیارهای انتخاب بهترین کیبورد گیمینگ به شمار آورد.
کلیدهای میانبر چندرسانهای (مولتیمدیا)
برخی از کیبوردهای گیمینگ به دکمههای اختصاصی برای کنترل هر نوع رسانهای مجهز شدهاند تا در هنگام بازی یا کار، بتوانید رسانهها و موسیقی را مدیریت کنید.
بهعنوان مثال، اگر دوست دارید موزیکهای «Spotify» یا رایانه شما در پسزمینه و در حین بازی اجرا شود، میتوانید از کلیدهای چندرسانهای برای کنترل راحت صدا، بیصدا کردن، توقف/پخش، رفتن به آهنگ قبلی/بعدی و… بدون ترک بازی استفاده کنید.
وزن و ابعاد
یکی دیگر از ویژگیهای بهترین کیبورد گیمینگ، وزن و ابعاد مناسب صفحهکلید است. کیبوردهای فول سایز رایجترین نوع آنها بوده و ازآنجاکه اندازه، تاثیر زیادی در چیدمان صفحهکلید دارد، دکمههای آنها فشردهتر طراحی شدهاند. گفتنی است، این صفحهکلیدها با عنوان «۱۸۰۰ Compact» نیز شناخته میشوند. تعداد کلیدهای آن نیز به اندازه صفحهکلیدهای سایز کامل است، اما کلیدهای آنها درهمتر است.
وزن آنها باعث استحکام بیشتر میشود، زیرا وقتی روی میز قرار میگیرند احتمال حرکت کمتری وجود دارد. اگر یک صفحهکلید فول سایز برای شما خیلی بزرگ است، میتوانید یک صفحهکلید بازی «Tenkeyless» که بهعنوان صفحهکلید ۸۰% شناخته میشود، تهیه کنید.
بهترین برند کیبورد گیمینگ
برندهای متعددی در زمینه تولید کیبوردهای بازی فعالیت میکنند، اما اگر قصد تهیه بهترین کیبورد گیمینگ را دارید، برندهای «ریزر» (Razer)، «کولر مستر» (Cooler Master)، «کورسیر» (Corsair)، «لاجیتک» (Logitech) و «ایسوس» (ASUS) را مدنظر داشته باشید.
شرکتهای فوق نسبت به سایر تولیدکنندگان، کیفیت و سابقه بهتری دارند و حتی برخی از آنها بهطور اختصاصی تجهیزات گیمینگ تولید میکنند. همچنین، توصیه میکنیم از خرید برندهای متفرقه و ناشناخته دوری کنید.
بهترین کیبورد گیمینگ کدام است؟
۱. کیبورد گیمینگ ریزر (Razer)
برند «ریزر» (Razer) جزو بهترین تولیدکنندگان تجهیزات بازی در دنیا است و طرفداران زیادی نیز دارد. کیبوردهای گیمینگ ریزر دارای کیفیت ساخت بسیار بالایی بوده و عمر یا ضربهپذیری کلیدهای زیادی نیز دارند. همچنین، دوام صفحهکلیدهای بازی آن زیاد است و شما را تا چند سال از خرید کیبورد بازی بینیاز میکند.
کمپانی «ریزر» در ساخت کیبوردهای مکانیکی، بر روی «سرعت پاسخگویی به درخواستهای گیمر» تمرکز کرده و با فناوریهای جدیدی مانند «Instant Trigger Technology» یا «ITT» آن را بهشدت بهبود داده است. با این ویژگی، تاخیرهای جزئی بین زمان فشردن کلیدها و دریافت دستور در کامپیوتر از بین میرود.
سیستم نورپردازی در کیبوردهای بازی «Razer» بینظیر بوده و با استفاده از چندین LED چندرنگ در زیر کلیدهای کیبورد، نوع خاصی از نورپردازی را به نمایش میگذارد. اگر شما هم به دنبال بهترین کیبورد گیمینگ جهان هستید، این برند میتواند گزینه خوبی برای شما باشد.
ویژگیها |
---|
نوع اتصال: بیسیم و سیمی |
منبع تغذیه: باتری و پورت USB |
دوام یا ضربهپذیری کلیدها: تا ۱۰۰ میلیون کلیک (بسته به مدل) |
دارای نور پسزمینه با امکان برنامهریزی |
دارای کلید های ترکیبی |
۲. کیبورد مخصوص بازی کورسیر (Corsair)
کمپانی «کورسیر» ابتدا حافظه و سایر قطعات کامپیوتر را تولید میکرد که با ورود به حوزه گیمینگ، به یکی از برترین تولیدکنندگان لوازم گیمینگ بدل شد. کیبوردهای گیمینگ این برند آمریکایی از کیفیت فوقالعادهای بهره میبرد و همچنین، طراحی زیبا و چشمگیری دارد.
از ویژگیهای بهترین کیبورد گیمینگ «Corsair»؛ میتوان به کیفیت ساخت خوب، قطعات باکیفیت، نورپردازی پسزمینه زیبا، سوئیچهای نوری «OPX»، دکمههای مولتیمدیا، نرمافزار اختصاصی، طول عمر بالا و… اشاره کرد.
۳. صفحهکلید گیمینگ کولر مستر (Cooler Master)
این برند تایوانی در میان گیمرها و همچنین افراد اهل تکنولوژی کاملا شناختهشده است و تلاش میکند برای هر سلیقهای لوازم بازی تولید کند. همانطور که از نام «کولر مستر» مشخص است، این برند در حوزه ساخت خنککنندهها مانند فن خنککننده لپتاپ و سایر قطعات کامپیوتر جزو برترینهای جهان است.
قیمت مناسب نسبت به رقبا، کیفیت ساخت بینظیر، دوام بالای کلیدها، دقت بالا و… از مزایای بارز کیبوردهای مخصوص بازی این کمپانی به شمار میرود. محصولات این برند برای افرادی مناسب است که به دنبال بهترین کیبورد گیمینگ با قیمت مناسب هستند.
۴. کیبورد گیمینگ لاجیتک (Logitech)
برند «لاجیتک» که نامی شناختهشده در بازار تجهیزات رایانه است، کیبوردهای مخصوص بازی خوبی تولید و به بازار عرضه میکند. در برخی مدلهای این برند قدرتمند، قابلیت شخصیسازی نورپردازی دکمهها تا ۱۶٫۸ میلیون رنگ، استراحتگاه همراه «Memory Foam»، قابلیت «Anti Ghosting»، عمر و ضربهپذیری کلیدهای بالا و… دیده میشود.
طراحی کیبورد بازی «Logitech» کاملا استاندارد و ارگونومی است و عمر بالایی هم دارد. در نهایت، محصولات این برند را میتوان در گروه بهترین کیبورد گیمینگ بازار به شمار آورد.
۵. کیبورد مخصوص بازی ایسوس (ASUS)
کمپانی «ایسوس» از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده کامپیوتر، لپتاپ، و تجهیزات جانبی آنها در دنیا است؛ که مرکز آن در تایوان میباشد. کیبوردهای مخصوص بازی این برند، با قیمت اقتصادی و کیفیت خوبی که دارند، جزو بهترین کیبوردهای گیمینگ دنیا محسوب میشوند.
۶. کیبورد گیمینگ تسکو (TSCO)
برند «تسکو» جزو محبوبترین شرکتهای ایرانی در زمینه تولید لوازم کامپیوتر، موبایل و… میباشد. اگرچه نمیتوان کیفیت محصولات این برند را با برندهای خارجی مقایسه کرد؛ و حتی در مواقعی نارضایتیهایی بین مشتریان دیده میشود. اما با قیمت مقرونبهصرفهای که دارد، افراد زیادی را به خود جذب کرده است.
کیبوردهای گیمینگ این شرکت قیمت مناسبی داشته و کیفیت متوسطی دارد. اگر قصد خرید بهترین کیبورد گیمینگ ارزانقیمت و اقتصادی را دارید، بهتر است به مدلهای این شرکت نیز نگاهی بیندازید.
دلیل اینکه «تسکو» در لیست بهترین کیبوردهای گیمینگ قرار گرفته است، توصیه محصولات اقتصادی بهجای برندهای کاملا ناشناخته و متفرقه میباشد. ناگفته نماند که اغلب خریداران از خرید خود راضی هستند.
سوالات متداول
چگونه بهترین کیبورد گیمینگ را انتخاب کنیم؟
توجه به شرکت سازنده، نوع صفحهکلید، میزان دقت، منبع انرژی، تعداد کلیدها، نوع بازی، نور پسزمینه، عمر و ضربهپذیری کلیدها، وزن و اندازه، قیمت و سایر مواردی که در این راهنمای خرید گفته شد، میتواند تاثیر زیادی در انتخاب شما داشته باشد.
قیمت کیبورد گیمینگ چقدر است؟
همانطور که میدانید، قیمت این محصول با توجه به برند، نوع و سایر ویژگیهایی که دارد متغیر است. اما بهطور تقریبی، قیمت کیبوردهای مخصوص بازی در بازار ایران، بین ۵۰۰ هزار تومان الی ۲۰ میلیون تومان است.
کیبورد مخصوص بازی ایرانی بهتر است یا خارجی؟
قطعا کیفیت صفحهکلیدهای بازی خارجی بهتر از نمونههای ایرانی هستند. همچنین، بهتر است برندهای معرفیشده در ابتدای این راهنمای خرید را بیشتر در نظر داشته باشید.
سخن پایانی
ویژگیهایی که در این مطلب ذکر کردیم، مهمترین مواردی هستند که باید هنگام خرید کیبورد مخصوص بازی به آنها توجه کنید. توصیه میکنیم قبل از ورود به بازار، نوع نیاز و میزان بودجه خود را مشخص نمایید تا بتوانید انتخاب بهتر و مقرونبهصرفهای داشته باشید. اگر برای بازیهای رقابتی قصد خرید بهترین کیبورد گیمینگ را دارید، مهم است که به عملکرد و لمس صفحهکلید هم توجه کنید. همچنین، مطمئن شوید که شکل، اندازه و رنگ صفحهکلید شما با محیطی که قصد استفاده از آن دارید، مطابقت داشته باشد.