راهنمای خرید چرخ خیاطی خانگی و صنعتی + [بررسی و مقایسه]
همانطور که میدانید چرخ خیاطی یکی از لوازم کاربردی میباشد که وجود آن در خانه لازم است. از گذشتههای بسیار دور این وسیله را برای خانمهای خانهدار لازم و ضروری دانستهاند و البته برخی از آقایان نیز با این دستگاه کار میکنند. برای خرید چرخ خیاطی، نکاتی وجود دارد که توجه به آنها کار را برای شما آسانتر خواهد کرد. در این راهنمای خرید از وب سایت بیگ سرچ، قصد داریم به نکات بسیار مهمی در مورد انواع، مزایا و معایب و انواع دوختهایی که میتوان با چرخهای خیاطی انجام داد، اشاره کنیم.
راهنمای خرید چرخ خیاطی
سردرگمی در میان برندها و کاربردها
اگر قصد خرید چرخ خیاطی داشته باشید و سری به بازار بزنید، متوجه میشوید که چرخ خیاطیهای بسیاری از برندهای مختلف و مشهوری وجود دارند که دارای کاربردهای متفاوتی هستند.
چرخ خیاطیهای خانگی، صنعتی، چرخهای معمولی یا سردوز، چرخهای مخصوص گلدوزی، چرخ خیاطیهای چندکاره و… که باعث میشود شما در انتخاب یک چرخ خیاطی خانگی خوب یا صنعتی سردرگم شوید. اما در صورتی که اطلاعات مناسبی در مورد انواع چرخ خیاطی، کاربرد، مزایا و معایب هرکدام داشته باشید، مطمئنا انتخاب بهتری خواهید داشت.
انواع چرخ خیاطی
همانطور که گفتیم چرخهای خیاطی از نظر کاربرد و کارایی به انواع مختلفی تقسیم میشوند. چرخ خیاطیهای دستی، برقی، خانگی، صنعتی، راسته دوز، سردوز و… نامهایی است که حتما تا کنون بارها آنها را شنیدهاید، اما اگر بخواهیم انواع چرخ خیاطی را به خوبی بررسی کنیم، تنها در دو دستهبندی کامل میتوانیم آنها را طبقهبندی کنیم.
1. چرخ خیاطی دستی و خانگی
این مدل از چرخ خیاطیها قدیمیترین نوع چرخ خیاطی بوده و در اکثر خانهها میتوانید نمونههای آن را مشاهده کنید. چرخ خیاطی خانگی و دستی معمولا برای دوخت و دوزهای معمولی و ساده کاربرد دارد. همچنین به صورت فیزیکی و با انرژی مکانیکی دست کار میکند. لازم به ذکر است این نوع از چرخها، معمولا برنامههای دوخت و دوز چندانی ندارند.
2. چرخ خیاطی برقی و صنعتی
چرخ خیاطیهای برقی بسیار پیشرفته هستند و دارای امکانات زیادی برای کاربری راحت و البته دوخت و دوزهای رایج خانگی می باشند. چرخهای خیاطی برقی دارای برنامههای مختلفی برای انواع دوخت بوده و قیمت آنها با توجه به کارایی و قابلیتهایی که دارند تعیین میشود.
تفاوت انواع چرخ خیاطی صنعتی و خانگی
چرخ خیاطیهای خانگی: معمولا برای مصارف شخصی استفاده میشوند و برای کسانی مناسب است که به خیاطی علاقهمند هستند و کارهای سبک و دوخت و دوزهای معمولی را با آن انجام میدهند. مثلا دوختن شکاف و درزهای لباسها، دوخت ملحفه و امثال آن را میتوان برای آن نام برد.
چرخ خیاطیهای صنعتی: برای دوخت و دوز در ابعاد وسیع و حجم بالا به کار میرود. همچنین از این مدل چرخ خیاطیها در محیطهای کارگاهی استفاده میشود؛ و یا افرادی که به شغل خیاطی اشتغال دارند و مرتبا سفارش دوخت و دوز دارند، از آنها استفاده میکنند.
مزایا و معایب چرخ خیاطیهای خانگی و صنعتی
اگر بخواهیم در مورد مزایا و معایب چرخ خیاطیهای خانگی و صنعتی صحبت کنیم، میتوان از نظر سرعت دوخت و دوز، سنگینی و کارایی این چرخها را با هم مقایسه کرد.
مزایا و معایب چرخ خیاطی خانگی
چرخ خیاطیهای خانگی برای افرادی که به تازگی خیاطی را آغاز کردهاند انتخاب مناسبی است. حمل و نقل آن آسان است و نسبت به مدل چرخ خیاطی خانگی برقی و کامپیوتری سبکتر است. اما این چرخها در دوخت پارچهها محدودیت دارند.
پارچههای خیلی نازک یا خیلی ضخیم را نمیتوان با این چرخها دوخت و انجام اموری مثل سردوزی یا زیگزاگ دوزی را نیز ممکن است مدلهای قدیمیتر چرخ خیاطیهای دستی نداشته باشند. اگرچه در سالهای اخیر قابلیت تعویض پایه دوخت این محدودیت را رفع کرده است، اما همچنان بسیاری از کاربردهای دوخت و دوز حرفهای را در چرخ خیاطیهای خانگی نمیتوان یافت.
چرخ خیاطی های دستی و مکانیکی قیمت ارزانی دارند، طول عمر بالایی داشته و نیاز به شرایط خاصی جهت نگهداری ندارند. این چرخها از قطعات زیادی تشکیل نشده است و میتوان به راحتی آنها را تعمیر کرد. از طرفی یکی از بزرگترین معایب این چرخها آن است که نمیتوان تنظیمات دوخت زیادی را روی آنها پیاده کرد و برای دوختهای حرفهای و یکطرفه مناسب نیستند.
یکی دیگر از معایب چرخ خیاطیهای خانگی به ویژه در مدل کامپیوتری، تنظیمات آن و همچنین روغنکاری کردن چرخ است. این کار باید با ظرافت خاصی صورت گیرد و همچنین نگهداری و سرویس چرخ خیاطی کامپیوتری خانگی نیز کمی گران است.
از طرفی، تعویض یا تعمیر قطعات آن نیز باید توسط یک شخص با تجربه و تکنسین انجام گیرد و همین مسئله کار را کمی سخت میکند.
سرعت دوخت در چرخ خیاطیهای برقی نسبت به نوع دستی آن بیشتر است و با استفاده از پدال میتوان به راحتی کار دوخت را انجام داد. لازم به ذکر است این نوع از چرخهای خیاطی دارای انواع دوخت و کوک است و کاربر در زمان استفاده از آن، تسلط خوبی روی کار خواهد داشت. از معایب آن نیز میتوان به طول عمر کوتاه در صورت عدم سرویس و نگهداری در شرایط مناسب اشاره کرد.
چرخهای کامپیوتری خانگی نیز بسیار حرفهای هستند و میتوان انواع دوخت و دوز پیشرفته را با آنها انجام داد. جا دکمه زدن خودکار، سرعت بسیار بالا و قابل کنترل و دوخت دقیق و بیعیب و نقص از جمله مزایای این چرخها است. گفتنی است این مدل از چرخ خیاطیها گران هستند و نسبت به سایر چرخها طول عمر کمتری دارند.
مزایا و معایب چرخ صنعتی
دوخت و دوز لباسها با این مدل چرخها بسیار حرفهای و تمیز است؛ ضمن اینکه عملیات دوختن نیز در این مدل چرخها سرعت بسیار بیشتری نسبت به مدلهای خانگی دارد. در چرخهای صنعتی امکان استفاده از انواع نخها وجود دارد و میتوان انواع پارچهها را با این چرخها دوخت؛ اما در مقایسه با چرخ خیاطیهای خانگی سنگینتر است و امکان جابجایی آن وجود ندارد.
تعمیرات چرخ خیاطی صنعتی هزینه بالایی دارد و نگهداری کردن از این مدل چرخ خیاطیها شرایط خاصی را میطلبد که نسبت به چرخ خیاطیهای خانگی سختتر است. جنس غالب چرخ خیاطیهای صنعتی از چدن بوده و به همین دلیل جابجا کردن آنها بسیار سخت خواهد بود.
انواع دوخت چرخ خیاطی
چرخهای خیاطی قابلیت دوخت به شکلهای مختلفی دارند؛ حتی چرخ خیاطیهای ساده نیز چندین مدل دوخت متفاوت دارند.
[چرخ خیاطیهای حرفهایتر معمولا بین 20 الی 100 نوع دوخت مختلف دارند. چرخ خیاطیهای صنعتی معمولا فقط 1 نوع دوخت دارند و معمولا هر چرخ مخصوص یک کار مشخص از دوخت و دوز را انجام میدهد.تغییر مدل دوخت در چرخ خیاطی معمولا به وسیله تغییر پایهها به راحتی امکانپذیر است، این پایهها به سادگی و با استفاده از یک اهرم از چرخ خیاطی جدا شده و میتوانید با توجه به نیازی که در زمان خیاطی دارید، با استفاده از این پایهها مدل دوختهای مختلفی را مشخص و انجام دهید.
این پایهها شامل انواع پایههای ساده دوزی، سر دوز، کوکشل و ریشهزن، زیپ دوزی، پایه پس دوزی و ساتن دوزی، لول دوزی، قیطان دوزی، زنجیره دوزی، رگه دوزی و مغزی دوزی است. استفاده از این پایهها کار خیاطی را برایتان بسیار آسان میسازد و نیاز به دانش خاصی ندارد. حتی میتوانید با استفاده از چرخ خیاطیهای خانگی و ساده از این مدل پایهها برای انواع دوخت بهرهمند شوید.
نکات مهم برای خرید چرخ خیاطی
حال که با تفاوت انواع چرخ خیاطی آشنا شدید بهتر است به نکاتی بپردازیم که در زمان انتخاب و خرید چرخ خیاطیها باید به آن دقت داشته باشید.
به کاربری آن توجه کنید
یکی از دیگر نکاتی که در زمان انتخاب چرخ خیاطی باید به آن توجه کنید، نوع کاربری آن است. برای مصارف خانگی در صورتی که هنوز خیاط حرفهای نشدهاید، یک چرخ خیاطی دستی مکانیکی کفایت میکند که به امور دوخت و دوز ساده رسیدگی کنید. اما اگر آیندهنگر هستید و به خیاطی علاقه دارید، بهتر است یک چرخ خیاطی برقی و در صورت داشتن بودجه مناسب، چرخ خیاطی کامپیوتری تهیه کنید.
تنها در صورتی به فکر خرید چرخ خیاطی صنعتی باشید که مطمئنید میخواهید یک کارگاه کوچک خیاطی داشته باشید و به صورت حرفهای به خیاطی بپردازید.
کیفیت ابزار چرخ خیاطی را بررسی کنید
بهتر است به کیفیت ابزاری مثل ماکو، چرخ دندهها، موتور و… دقت کنید و بهترین کیفیت را برای این لوازم کاربردی در نظر داشته باشید. این وسایل از جمله ابزارآلاتی هستند که زود مستهلک میشوند، پس در صورتی که قصد دارید زیاد از چرخ خود استفاده کنید، در هنگام خرید چرخ خیاطی کیفیت این لوازم را مد نظر قرار دهید.
خدمات پس از فروش و ضمانت اصالت کالا دریافت کنید
در صورتی که میخواهید چرخ خیاطیهای خارجی وارداتی یا محصولات برند داخلی تهیه کنید، حتما در مورد خدمات پس از فروش کالا و همچنین تضمین کیفیت کارایی محصول از فروشنده ضمانتهای لازم را دریافت کنید. سعی کنید برندی را تهیه کنید که دارای نمایندگیهای مجاز بیشمار و در دسترس باشد.
چرخی با قابلیت سوزن پایین تهیه کنید
این نوع چرخ خیاطیها به شما اجازه میدهد که موقعیت سوزن را انتخاب کنند. معمولا بعد از توقف دستگاه سوزن را در موقعیت بالا یا پایین قرار میدهند، این قابلیت به دوخت انواع پارچه کمک میکند.
دستگاه تنظیم کشش نخ یک کاربری مهم
بهتر است از چرخ خیاطیهایی استفاده کنید که دارای دکمههای کنترل برای تنظیم کشش نخ باشد تا در زمان خیاطی، نخ پاره نشود. به وسیله این تنظیمات میتوانید کشش نخ را مطابق با پارچهای که استفاده میکنید و نوع دوخت آن تنظیم نمایید.
چرخی تهیه کنید که همه برنامههای دوخت را پشتیبانی کند
بهتر است برای استفاده خانگی چرخی را تهیه کنید که دارای برنامه برای انجام دوختهای متفاوت باشد. توجه داشته باشید که حداقل سه نوع دوخت ساده، کوک زیگزاگ و دوخت دکمه برای یک چرخ خیاطی لازم است.
چرخ خیاطی مدرن و بهروز بخرید
بهتر است یک چرخ خیاطی مدرن و بهروز خریداری کنید؛ در این صورت اگر نیاز به تعویض قطعه یا تعمیر آن باشد میتوانید به راحتی قطعات مورد نیاز را پیدا کنید. همچنین چرخهای جدید قابلیتهای بیشتری از نظر انواع دوخت و تنظیمات مختلف ارائه میدهند.
توصیه میکنیم مطالب زیر را بخوانید: