منوی دسته بندی

راهنمای خرید هدفون رو گوشی، تو گوشی، گیمینگ و… [2023]

هدفون‌ها یکی از لوازم جانبی مهم برای دستگاه‌های الکتریکی و کامپیوتری به شمار می‌روند. اگرچه شاید انتخاب و خرید هدست و هندزفری در ابتدا ساده به نظر برسد. اما بدون تردید تعدد برندها و مدل‌های موجود در بازار، خریداران را با چالش‌های مختلفی روبرو می‌کند. بنابراین، شاید بهتر باشد ابتدا اولویت‌ها و نیازهایتان را با دستگاه موردنظر تطابق دهید. در این مطلب از وب‌سایت بیگ سرچ با عنوان «راهنمای خرید هدفون»، به بررسی مهم‌ترین نکات کلیدی در خصوص انتخاب و خرید این وسیله جانبی کالای دیجیتال می‌پردازیم.

ابتدا انواع هدفون‌های موجود در بازار را بررسی می‌کنیم و سپس به نوع اتصالات، نوع درایور، فرکانس پاسخ‌دهی و دیگر قابلیت‌ هدفون می‌پردازیم. شما با مطالعه این مطلب می‌توانید بهترین هدفون موجود در بازار را بر اساس نوع نیازتان انتخاب و خریداری کنید.

راهنمای خرید هدفون

راهنمای خرید هدفون

در انتخاب بهترین هدفون نکات کلیدی زیادی از جمله طراحی، تناسب، نوع درایور، نوع اتصالات، کیفیت صدا و… وجود دارد. اما ازآنجاکه هدست مسئولیت انتقال صدا از دستگاه به شنونده را بر عهده دارد، کیفیت صدا نقش پررنگی در انتخاب این وسیله پیدا می‌کند. به همین سبب هرچه کیفیت صدای آن بالاتر باشد، احتمالاً قیمتش نیز بالاتر است.

نکته مهم دیگر، انتخاب برند مناسب است. بسیاری از هدفون‌های موجود در بازار فقط با برندهای خاصی سازگاری دارند. به عنوان مثال، دستگاه‌های آی او اس اپل فقط می‌توانند با هدفون‌های همین برند یعنی ایرپادها اتصال پیدا کنند. بنابراین پیش از انتخاب، از سازگاری برند موردنظرتان هم اطمینان حاصل کنید. در ادامه به بررسی نکات کلیدی مهم در رابطه با خرید هدفون می‌پردازیم.

پرفروش‌ترین هدفون‌های بازار

 

انواع هدفون‌ها

هدفون‌ها از نظر شکل ظاهری در انواع مختلفی از جمله داخل گوشی، رو گوشی و دور گوشی، پشت باز، پشت بسته و پشت نیمه‌باز تولید می‌شوند.

از لحاظ نوع اتصالات هم انواع گوناگونی از هدفون بی‌سیم و هدفون سیمی در بازار محصولات کامپیوتری به چشم می‌خورد. همچنین، هدفون گیمینگ هم نوع دیگری از هدست‌ها است که منحصراً برای بازی‌های کامپیوتری طراحی شده است. هر یک از این دیوایس‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

 

۱. هدفون تو گوشی یا ایرفون

هدفون تو گوشی یا ایرفون (In-ear headphone)

هدفون تو گوشی (In-ear headphones) که با نام‌های دیگری از جمله ایرفون هم شناخته می‌شود، رایج‌ترین و ارزان‌ترین نوع هندزفری موجود در بازار است. حتی در بسیاری موارد با خرید یک گوشی جدید، یکی از انواع سیم‌دار این هدست را هم در بسته‌بندی آن دریافت می‌کنید.

این نوع هدست در نزدیکی پرده گوش قرار می‌گیرد. بنابراین، به خوبی قادر است صدا را منتقل کنند. البته اندازه کوچک‌ترش نسبت به هدست‌های دیگر منجر به اندکی افت خروجی صدا می‌شود.

ایرفون‌ها به‌راحتی قابل حمل‌ونقل بوده و برخی از آن‌ها نویزگیرهای خوبی هم به شمار می‌روند. هدست‌های داخل گوشی برخلاف مدل‌های رو گوشی یا دور گوشی، هنگام استفاده جلب توجه زیادی نمی‌کنند. زیرا داخل گوش فرو می‌روند و برجسته نمی‌شوند.

همچنین، ایرفون‌ها یکی از گزینه‌های مناسب برای استفاده در هنگام فعالیت‌های ورزشی هستند. حتی بسیاری از آن‌ها منحصرا برای فعالیت‌های ورزشی طراحی شده‌اند. ماهیت قابل حمل و طراحی سبک، کار کردن با این نوع هندزفری را بسیار ساده می‌کند.

البته فراموش نکنید که این نوع اصلا مناسب افرادی با گوش‌های حساس نیست. در واقع راحتی موردنظر را برای استفاده طولانی‌مدت ندارد. اما در عوض دارای بخشی قابل تعویض و نرم به نام ایربادز است که در داخل گوش قرار می‌گیرد.

اغلب تولیدکنندگان برای راحتی بیشتر مصرف‌کنندگان این بخش نرم را در سایزهای متعددی تولید می‌کنند و در بسته‌بندی محصولات قرار می‌دهند. به این ترتیب، با تعویض سایز ایربادز ممکن است حس راحتی بیشتری را تجربه کنید. حتی برخی از برندهای لوکس، ایربادز را به تناسب فرم گوش مصرف‌کنندگان به‌صورت سفارشی هم تولید می‌کنند. البته این تولید سفارشی مطمئنا هزینه بیشتری هم دارد.

پرفروش‌ترین هدفون‌های تو گوشی

 

۲. هدفون رو گوشی

هدفون رو گوشی (On-ear headphone)

هدفون رو گوشی همان‌گونه که از نامش پیدا است، برای قرار گرفتن روی لاله گوش طراحی شده است. هندزفری‌های رو گوشی در قیاس با سایر مدل‌ها در حد متوسط قرار دارند. اگرچه این نوع هدست‌ها برای استفاده در زمینه‌های مختلفی مناسب‌اند، اما می‌توان گفت در هیچ زمینه‌ای در سطح بسیار حرفه‌ای قرار ندارند.

هدفون‌های  رو گوشی به اندازه مدل‌های داخل گوشی قابل‌حمل نیستند. از طرفی راحتی و صدای خوب مدل‌های دور گوشی را هم ندارند. با این وجود ترکیبی از ویژگی‌های نسبتا مناسب قابل‌حمل بودن، راحتی و کیفیت صدا را با خود به همراه دارند.

بنابراین، مدل‌های رو گوشی مناسب افرادی هستند که می‌خواهند همه امکانات و قابلیت‌ها را به‌صورت یکجا ولی در حد متوسط تجربه کنند. این هدست‌ها قابل حمل و تاشو هستند. همچنین، کیفیت صدای بهتری به نسبت ایرفون‌ها دارند. در قیاس با مدل‌های دور گوشی هم سایز کوچک‌تر و قیمت پایین‌تری دارند.

هدست‌های رو گوشی گزینه ایده آلی برای افرادی است که قابلیت حمل و کیفیت صدای مناسب را توأمان باهم می‌خواهند. البته فراموش نکنید که این مدل‌ها هم ممکن است در جلسات شنیداری طولانی‌مدت، راحتی موردنظر را نداشته باشند. به علاوه چون روی لاله گوش قرار می‌گیرند، به اندازه ایرفون‌ها قادر به حذف نویز محیط نیستند. در هنگام پخش موسیقی نیز صدا را تا حدودی به بیرون هدایت می‌کنند.

پرفروش‌ترین‌های رو و دور گوشی

 

۳. هدفون‌های دور گوشی

هدفون دور گوشی (Over-ear headphone)

مشخصه اصلی هدفون دور گوشی، پدهای بزرگش است که گوش شما را کاملا احاطه می‌کند. این هدست‌ها با وجود سایز بزرگ‌تر خود از درایورهای بزرگ و قدرتمندی بهره می‌برند که باس و کیفیت صدا را به طرز شگفت‌انگیزی بالا می‌برند. همچنین، پدهای بزرگ روی گوش قادرند به خوبی صداهای محیط را تشخیص داده و آن‌ها را فیلتر کنند. به این ترتیب، کیفیت صدا بالاتر می‌رود.

این مدل‌ها با وجود قابلیت فیلتر و نویزگیری صدای محیط، مناسب فعالیت‌هایی هستند که نیاز به تمرکز بالا دارند. بنابراین، با استفاده از آن‌ها در محیط‌های شلوغ هم می‌توانید حواس خود را متمرکز کنید.

مضاف بر اینکه مدل‌های دور گوشی از نشت صدا به محیط اطراف نیز جلوگیری می‌کنند و آسایش بیشتری برای اطرافیانتان فراهم می‌آورند. این مدل‌ها اغلب به سبب سایز بزرگ خود قابلیت حمل کمتری دارند. اما در عوض راحتی و کیفیت صدای بهتری برای شما فراهم می‌آورند.

در نتیجه، انتخاب مناسبی برای استفاده در منزل یا محل کار و حتی مسافرت‌های هوایی طولانی به شمار می‌روند. در هر صورت هدست دور گوشی با وجود حجیم بودن ابعاد و سایزش، همچنان انتخاب اول حرفه‌ای‌ها به شمار می‌رود.

محبوب‌ترین‌های دور و روی گوشی

 

 

۴. هدفون‌های پشت بسته

هدفون پشت بسته (Closed-Back Headphon)

شاخصه اصلی در هدفون‌های پشت بسته، بخش خارجی گوشی است. این بخش در این نوع هدست‌ها کاملا بسته و کیپ است. بنابراین، در هنگام استفاده صدای کمتری از محیط به گوشتان می‌رسد. گفتنی است، نشت صدا به محیط در این مدل بسیار کمتر است.

اگرچه ممکن است صدای مدل‌های پشت بسته به اندازه انواع پشت باز، طبیعی به نظر نرسد. اما در عوض انتخاب بسیار مناسبی برای محیط‌های شلوغ و پر سروصدا به شمار می‌روند. این نوع هدفون‌ها اغلب برای ضبط موسیقی در استودیو هم استفاده می‌شوند.

مهم‌ترین اشکال مدل‌های پشت بسته، تجمع گرما در زیر کاپ‌های گوشی در استفاده طولانی‌مدت است. در واقع این هدست‌ها هیچ روزنه‌ای برای خروج گرما از اطراف گوش ندارند. البته این هم مشکل چندان بزرگی نیست. کافی است برای استفاده طولانی‌مدت از آن‌ها، هر از گاهی گوشی‌ها را به مدت چند دقیقه از گوش‌های خود بردارید.

همچنین، مدل‌های پشت بسته به سبب ماهیت بسته خود نمی‌توانند تجربه کیفیت صدای صحنه‌ای یا جلوه موسیقی زنده را برایتان فراهم کنند.

 

۵. هدفون‌های پشت باز

هدفون پشت باز (Open-Back headphone)

هدفون‌های پشت باز برخلاف مدل قبل، از طرحی باز در پشت کاپ‌ها برخوردارند که می‌تواند در عبور هوا میسر واقع شود. با استفاده از این مدل هندزفری فشاری در پرده گوش‌های شما ایجاد نمی‌شود. به همین دلیل، از صدایی بسیار طبیعی و شفاف برخوردار است. با این وجود به سبب طرح باز خود، قابلیت فیلتر صدای محیط را ندارد. ازاین‌رو، فقط در محیط‌های آرام، بهترین کیفیتشان را دریافت می‌کنید.

از سوی دیگر، این هدست‌ها قادر به جلوگیری از نشت صدای محیط اطراف نیز نمی‌باشند. بنابراین، ممکن است برای اطرافیانتان به‌خصوص در محیط‌های آرام مثل کتابخانه مشکل ایجاد کنند.

بهتر است بدانید، مدل‌های پشت باز به سبب ماهیت باز خود به نسبت مدل‌های بسته شکننده‌تر هستند. مضاف بر اینکه ممکن است در محیط باز در معرض رطوبت و آب باران قرار گرفته و دچار خرابی شوند. اما در هر صورت، برای استفاده در منزل یا برای گوش دادن به پادکست‌ها و فایل‌های صوتی گزینه‌ای بهتر از این نخواهید داشت.

 

۶. هدفون نیمه باز

هدفون نیمه باز (Semi-Open-Back Headphone)

هدفون‌های نیمه باز حد وسط دو مدل قبل هستند. یعنی تا حدودی می‌توانند منجر به عبور هوا شوند. این هدست‌ها از برخی مزایای مدل‌های پشت باز برخوردارند. البته معایب خاص خودشان را هم دارند که به آن اشاره می‌کنیم.

مدل‌های نیمه باز تا حدودی قادرند صدای محیط را فیلتر کنند. اما از سوی دیگر، نمی‌توانند به‌طور کامل از نشت صدا به محیط جلوگیری کنند. ولی در هر صورت این نشت صدا به اندازه مدل‌های پشت باز هم نیست. مضاف بر اینکه صدایی طبیعی تقریبا مانند هدست‌های پشت باز دارند؛ که البته اندکی با صدای ایزوله نوع بسته هم آمیخته می‌شود. هدفون‌های نیمه باز انتخاب مناسبی برای محیط منزل هستند. اما در محیط‌های شلوغ و پرهیاهو کارایی موثری ندارند.

 

۷. هدفون گیمینگ

هدفون گیمینگ یکی دیگر از انواع هدست‌ها به شمار می‌رود که منحصرا برای بازی‌های کامپیوتری طراحی شده است. در واقع گیمرهای حرفه‌ای برای بازی از این نوع هندزفری استفاده می‌کنند.

حرفه‌ای‌های دنیای گیمینگ به خوبی می‌دانند که نیمی از دنیای پرهیجان بازی‌ها توسط صدای بازی رقم می‌خورد. بازی‌های کامپیوتری بدون صدا لذت چندانی ندارند. بنابراین، برخورداری از یک هدفون گیمینگ حرفه‌ای، تجربه بهتری را برای بازی‌های کامپیوتری فراهم می‌آورد.

هدفون گیمینگ (Gaming Headphone)

اگرچه هدست‌های معمولی هم می‌توانند در انتقال صدای بازی به گوش گیمر موثر واقع شوند، اما مسلما آن‌چنان‌که باید و شاید صدای محیط واقعی بازی را به گوش شما نمی‌رسانند. تولیدکنندگان دیوایس‌های کامپیوتری هم به خوبی به علایق گیمرها واقف هستند. به همین سبب، امروزه شاهد گسترش فراوان محصولات گیمینگ از جمله هدست‌های حرفه‌ای بازی هستیم.

هدفون گیمینگ به ظاهر شبیه مدل‌های دیگر است. اما با این تفاوت که از نظر میکروفون و تجهیزات دیگر منحصرا برای بازی طراحی شده است. بنابراین، می‌تواند فضای لذت‌بخش‌تری برای بازی در اختیار گیمرها قرار بدهد.

این هدست‌ها از صدای سه بعدی بهره می‌برند. به این ترتیب، می‌توانند تجربه شبه واقعی از فضای بازی را برایتان به تصویر بکشند. همچنین وجود میکروفون قوی در آن‌ها به گیمرها کمک می‌کند تا در حین بازی‌های گروهی با هم‌تیمی‌های خود ارتباط برقرار کنند. به علاوه از صدای باس قوی‌تری هم برخوردارند.

اگرچه هدفون‌های گیمینگ از نظر ظاهری با مدل‌های معمولی تفاوت چندانی ندارد. اما الزاما از ظاهر بزرگ‌تر و حجیم‌تری برای تعبیه تجهیزات خاص برخوردار است. به علاوه، وجود گوشی‌های بزرگ در آن‌ها منجر به حذف صداهای ناخواسته اطراف و تمرکز بیشتر گیمر می‌شود.

برخی از هدست‌های گیمینگ نیز با چراغ‌های رنگی تزئین می‌شوند که هیجان بیشتری در حین بازی القا کنند. همچنین، وجود پورت‌های اتصال مناسب و فراگیر از دیگر مزایای هدفون گیمینگ است؛ که به کاربران اجازه استفاده از آن در دیوایس‌های مختلف نظیر لپ‌تاپ، ایکس‌باکس و سایر کنسول‌های بازی را هم می‌دهد.

هدست‌های گیمینگ در انواع مختلفی از جمله بی‌سیم، باسیم و جمجمه‌ای در اختیار کاربران قرار دارند. همان‌گونه که گفتیم، قابلیت حذف صداهای ناخواسته هم ویژگی خاصی است که در برخی از هدفون‌های گیمینگ به چشم می‌خورد. البته تنها ایراد آن‌ها قیمت بالایشان است که اگر واقعا اهل بازی‌های کامپیوتری باشید، می‌توان از آن هم چشم‌پوشی کرد.

تا این بخش از راهنمای خرید هدفون، تلاش کردیم انواع آن را معرفی کنیم و همچنین، مزایا و معایب هرکدام را برایتان شرح دهیم. انتخاب نوع هدست مهم‌ترین گام در خرید این وسیله کاربردی است. بنابراین، بهتر است ابتدا نوع نیاز و کاربرد مورد انتظار خود را مشخص نمایید.

انواع هدست بر اساس نوع اتصالات

امروزه با وجود رشد مداوم تکنولوژی، هر روز شاهد وقوع پیشرفت‌های گوناگون در حوزه‌ها و صنایع مختلف هستیم. فناوری به دنیای هندزفری هم سرایت کرده و امروزه شاهد حضور انواع و اقسام مختلفی از هدفون‌های گوناگون با تکنولوژی‌های بی‌سیم یا با سیم هستیم.

با این وجود هنوز بسیاری از افراد همان مدل‌های سیم‌دار ابتدایی را به تکنولوژی‌های بی‌سیم ترجیح می‌دهند. اغلب افراد نیز برای خرید هندزفری جدید بین مدل‌های بی‌سیم یا با سیم مردد می‌مانند. اما بد نیست بدانید، هر یک از این مدل‌ها از معایب و مزایای خاصی برخوردارند.

شاید با دانستن خصوصیات دقیق هر یک، انتخاب بین فناوری‌های گوناگون برایتان ساده‌تر شود. بنابراین، در ادامه این مطلب به بررسی انواع اتصالات در هندزفری و معایب و مزایای هر یک می‌پردازیم.

 

۱. هدفون‌های سیمی

مزایا و معایب هدفون سیمی

مهم‌ترین نکته در انتخاب نوع هدفون، توجه به کیفیت صدا است. هدست‌های سیمی از همان ابتدا کیفیت صدای بهتری نسبت به انواع بی‌سیم داشتند. البته اخیرا بهبودهایی در خصوص فناوری بی‌سیم یا هدفون بلوتوث صورت گرفته که بهبود شایانی در خصوص کیفیت صدایشان انجام شده است.

با این وجود، همه مدل‌های وایرلس کیفیت صدای یکسانی ندارند. در واقع برای بهره‌مندی از بهترین کیفیت صدا، باید هزینه زیادی کنید تا یک هدفون بی‌سیم حرفه‌ای بخرید. اما اگر به دنبال قیمت پایین‌تر و کیفیت بالاتر هستید، مدل‌های سیمی همچنان اولویت دارند.

مدل‌های سیمی از نظر سازگاری و طول عمر باتری هم مزایای زیادی دارند. با استفاده از این نوع، دیگر لازم نیست چندان نگران سازگاری هندزفری با دیوایس‌های خود نیز باشید.

همچنین، هدست‌های سیمی نیاز به باتری ندارند. در نتیجه لازم نیست نگران دوام و طول عمر باتری نیز باشید. مگر در مواردی استثنا که برخی مدل‌های سیمی با قابلیت حذف نویز نیاز به تامین انرژی از طریق باتری دارند.

پرفروش‌ترین هدفون‌های با سیم

 

۲. هدفون بلوتوث یا هدفون وایرلس

مزایا و معایب هدفون بلوتوث یا وایرلس

انواع هدفون‌ بلوتوث در چند سال اخیر رشد و رواج بسیاری پیدا کرده‌اند. اتصالات بدون نیاز به سیم فیزیکی، دلیل اصلی محبوبیت این هدست‌ها به شمار می‌رود.

در حقیقت هندزفری بلوتوث با استفاده از انرژی باتری و فناوری وایرلس به دیوایس شما متصل می‌شود و تجربه خوشایندی از گوش دادن به موسیقی یا تماس‌های صوتی برای شما فراهم می‌آورد. بنابراین، اگر سیم‌های آویزان هدفون‌های معمولی را دست‌وپاگیر حس می‌کنید، هدست بلوتوث گزینه مناسبی برایتان خواهد بود.

فقط پیش از خرید هدفون بلوتوث، از پشتیبانی نسخه بلوتوث دستگاه پخش‌کننده خود اطمینان حاصل کنید. مهم‌ترین نگرانی کاربران در خصوص این دیوایس‌های وایرلس، میزان دوام باتری و طول عمر آن است. به همین سبب، بهتر است هنگام خرید اطلاعات کافی را در این خصوص دریافت کنید. در ادامه این راهنمای خرید هدفون، قصد داریم به یکی از مهم‌ترین اجزای هدفون یعنی درایورهای آن بپردازیم.

پرفروش‌ترین هدفون‌های بی‌سیم

 

انواع درایور هدفون

۱. درایورهای داینامیک یا پویا

اغلب هدفون‌های موجود در بازار از درایورهای داینامیک برخوردارند. این درایورها از میدان‌های مغناطیسی متناوب برای ایجاد صدا توسط فرایند جابه‌جایی هوا استفاده می‌کنند. به بیان دیگر، مسئولیت تبدیل سیگنال‌های الکتریکی را بر عهده دارند. در حقیقت، درایورهای داینامیک نسخه‌ای کوچک از درایورهای بزرگی هستند که در بلندگوهای خانگی وجود دارند.

ساختار درایور هدفون داینامیک یا پویا

درایورهای داینامیک از سه بخش اصلی عنصر مغناطیسی یا آهنربا، کویل صوتی و دیافراگم متصل به کویل صدا تشکیل می‌شوند. ابتدا آهنربا کوبل‌های صوتی را به مغناطیسی تبدیل می‌کند. کویل صوتی با دریافت جریان،‌ ایجاد یک میدان مغناطیسی می‌کند. سپس به تناسب نوع جریان، کویل صوتی به سمت میدان جذب یا دفع می‌شود. این اتفاق منجر به حرکت دیافراگم متصل به کویل صدا و جابه‌جایی هوا شده و در نهایت ایجاد صوت می‌کند.

درایورهای داینامیک با پروسه ساده و متریال‌های ارزان‌قیمت خود، حتی نیاز به قدرت زیادی برای ایجاد عملکرد صحیح ندارند. بنابراین، قیمت پایینی هم دارند. درایورهای داینامیک با وجود محبوبیت فراوان، از معایب خاص خود هم برخوردارند.

از جمله معایب این درایورها، مخدوش‌کردن صدا در حجم‌های بالا است. البته این مشکل با وجود رشد روز افزون فناوری در مدل‌های پیشرفته، کمتر از قبل به چشم می‌خورد.

 

۲. درایورهای آرمیچری

درایورهای آرمیچری نسبت به مدل‌های داینامیک از ابعاد کوچک‌تری برخوردارند. به همین دلیل، اغلب در هدفون‌های داخل گوشی استفاده می‌شوند. با این وجود به نسبت درایورهای داینامیک از قیمت بالاتری برخوردارند. در نظر داشته باشید که این درایورها فاقد قدرت باس هستند؛ زیرا در پروسه عملکرد خود از سیستم جابه‌جایی هوا استفاده نمی‌کنند.

ساختار درایور آرمیچری در هدفون

در حقیقت هر یک از این درایورها معایب و مزایای خاص خود را دارند. در همین راستا تولیدکنندگان برای دستیابی به محصولی باکیفیت بیشتر، از ترکیب این دو درایور استفاده می‌کنند تا بر مشکلاتشان غلبه کنند.

درایورهای آرمیچری نخستین بار برای استفاده در سمعک‌های افراد ناشنوا یا کم‌شنوا مورد استفاده قرار گرفتند. اما پس از مدتی با پیشرفت تکنولوژی و بهبودهای ایجاد شده، در صنعت موسیقی هم وارد شدند. درایورهای آرمیچری هم‌اکنون به سبب ماهیت سبک و کوچکی که دارند، در آهنگسازی مورد استفاده تولیدکنندگان این صنعت قرار می‌گیرند.

 

۳. درایورهای ایزودینامیک یا مغناطیسی

درایورهای ایزودینامیک یا مغناطیسی همانند درایورهای داینامیک، برای تولید صدا از میدان مغناطیسی استفاده می‌کنند. در واقع عبور جریان الکتریکی از میدان مغناطیسی منجر به حرکت دیافراگم و تولید صوت می‌شود.

دیافراگم هدفون‌های مغناطیسی همچون درایورهای الکترواستاتیک ورقه‌ای نازک، شفاف و انعطاف‌پذیر است. اما برخلاف مدل‌های الکترواستات از سطحی نازک و هموار پوشانده شده است.

ساختار درایورهای ایزودینامیک یا مغناطیسی در هدفون

همان‌گونه که گفته شد، درایورهای مغناطیسی سالیان سال است که در این صنعت تولید می‌شوند. اما در سال‌های اخیر توسط برندهای مطرح تولیدکننده، دچار تغییراتی شده و درایورهای ایزو ایزودینامیک مسطح جدیدی را روانه بازار کرده‌اند.

به‌طورکلی، هدست‌های مغناطیسی از قیمت بالایی برخوردارند. اما اخیرا تولیدکنندگان با ایجاد تغییراتی سخت‌افزاری، مدل‌های ارتودینامیک مقرون‌به‌صرفه‌ای تولید کرده‌اند که در بسیاری موارد کمتر از 500 دلار قیمت دارند. حتی برخی از درایورهای مغناطیسی برخلاف سایر فناوری‌های موجود در حوزه درایور از سیستم قدرتمندی هم برخوردارند و برای بازتولید صداهای باس کیفیت بهتری ارائه می‌دهند.

اما در عین حال این درایورها در مقایسه با دیگر فناوری‌های درایور، وزن بیشتری دارند. همچنین به سبب حساسیت پایین، ممکن است برای استفاده حداکثری نیاز به صرف اندکی جریان داشته باشند.

۴. درایورهای الکترواستاتیک

درایورهای الکترواستاتیک تفاوت زیادی با مدل‌های داینامیکی رایج دارند و برای عملکرد موثر خود از اصول پیشرفته‌ای تبعیت می‌کنند.

همان‌گونه که می‌دانید، عوامل زیادی در کیفیت صدای دستگاه تاثیر می‌گذارند. اما نقطه تمایز درایورهای الکترواستاتیک، وجود دیافراگمی است که به‌صورت یکنواخت در تمام سطح گسترده می‌شود. گفتنی است، این درایورها از وزن سبکی برخوردارند که منجر به واکنش سریعشان می‌شود.

ساختار درایورهای الکترواستاتیک

مدل‌های الکترواستاتیک به نسبت سایر مدل‌ها عملکرد سریع‌تری دارند. همچنین، وضوح و کیفیت صدا از سطح بسیار بالاتری برخوردار است. اما تنها نقطه‌ضعف آن‌ها قیمت بالایشان است.

این درایورها صدایی بی‌نقص ارائه می‌دهند. اما بسیاری از افراد قادر به صرف این هزینه گزاف برای خرید هدست نیستند. همچنین، هدفون‌های الکترواستاتیک برای نمایش حداکثری قدرت خود، نیاز به قدرت بیشتری دارند. به همین دلیل، مصرف‌کنندگان باید یک تقویت‌کننده هم تهیه کنند؛ که مسلما هزینه بیشتری را به کاربران تحمیل می‌کند.

 

۵. درایورهای مغناطیسی متغیر یا جمجمه‌ای

درایورهای جمجمه‌ای، سال‌هاست که مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از نخستین کاربردهای این فناوری برای استفاده در ارتش بوده است. هدفون‌های مغناطیسی متغیر امکان برقراری ارتباط را در میدان جنگ فراهم می‌کردند. آن‌هم بدون اینکه نویز ایجاد کنند.

البته این فناوری برای افراد کم‌شنوا و ناشنوا هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع این مدل‌ها به‌جای ارسال صدا از طریق پرده گوش، آن را از طریق استخوان جمجمه ارسال می‌کنند. از دیگر کاربردهای آن می‌توان به استفاده در غواصی و فعالیت‌های ورزشی نیز اشاره کرد.

درایورهای مغناطیسی متغیر یا جمجمه‌ای هدفون

مدل‌های جمجمه‌ای در قیاس با مدل‌های عادی، علاوه بر استفاده از رسانایی استخوان جمجمه به یک منبع انرژی برای هدایت مبدل‌ها هم نیاز دارند. در حقیقت ممکن است این مدل‌ها برای تمامی افراد بهترین انتخاب نباشند. اما مطمئنا برای افرادی که از مشکل شنوایی رنج می‌برند، شدیدا مناسب هستند.

محبوب‌ترین هدفون‌های بازار

 

فرکانس پاسخ‌دهی هدفون

فرکانس پاسخ‌دهی به معنای میزان توانایی هدفون در تولید و بازآفرینی صوت، در تمامی فرکانس‌های پایین و بالا از جمله باس، تریبل و میدز است. گفتنی است، این میزان با واحد هرتز (Hz) سنجیده می‌شود.

بهتر است بدانید، بازه شنوایی انسان بین 20 تا 20 هزار هرتز محدود می‌شود. هر صوتی بالاتر یا پایین‌تر از این بازه، در محدوده شنوایی انسان نمی‌گنجد. به همین دلیل، اغلب هدست‌های موجود در بازار هم توانایی تبدیل اصوات در همین بازه را دارند. البته بر اساس تحقیقات، مشخص شده که برخی مدل‌ها حتی توانایی تبدیل اصوات تا 35 هزار هرتز را هم دارند.

اما فرکانس پاسخ‌دهی چگونه می‌تواند بر کیفیت صدا موثر واقع شود؟ اگرچه صداهای خارج از محدوده 20 تا 20 هزار هرتز توسط حواس شنوایی انسان‌ها قابل شنیدن نیستند. اما هرچه فرکانس پاسخ‌دهی از این بازه بالاتر باشد، کیفیت شنیداری بالاتری ارائه می‌دهد.

انتخاب هندزفری و میزان فرکانس پاسخ‌دهی آن باید بر اساس نیازها و کاربردهای موردنظر شما باشد. در واقع، به سبک موسیقی موردنظر شما برمی‌گردد.

برای مثال، اگر بیشتر به موسیقی‌های «بالیوود»، «تکنو» و «دنس‌هال» علاقه‌مند هستید، بهتر است مدل‌هایی با فرکانس پایین انتخاب کنید. اما اگر سبک موسیقی پاپ، راک و کلاسیک را می‌پسندید، مدل‌های فرکانس بالا انتخاب مناسب‌تری برای شما هستند.

 

حساسیت هدفون

حساسیت هدفون بیانگر چگونگی تبدیل سیگنال الکتریکی به صوتی است. در واقع میزان صدای دستگاه را توسط پخش‌کننده‌های گوناگون نمایش می‌دهد. گفتنی است، حساسیت صدا را با واحد دسی‌بل (dB) می‌سنجند.

حساسیت هدفون

محدوده ایمن حساسیت اغلب بین ۷۰ تا ۱۱۰ دسی‌بل تعیین می‌شود. میزان حساسیت را به‌گونه‌ای طراحی می‌کنند که به گوش انسان آسیب وارد نکند.

حساسیت بالا بهتر است یا پایین؟

هدفون‌های با حساسیت بالا تضمینی برای عملکرد بهتر درایور، آن هم بدون صرف انرژی بالا است. اما با این وجود، در اصوات بالا ممکن است با احتمال اعوجاج روبرو شوند و به گوش انسان یا درایورها آسیب وارد کنند.

از سوی دیگر، مدل‌های با حساسیت کم برای هدایت درایورها نیاز به قدرت بیشتری دارند. با این وجود ازآنجاکه این مدل‌ها به درایورها آسیب نمی‌زنند، طول عمر بیشتری دارند. اما برای برخورداری از کیفیت صدای بهتر، باید با منابع تغذیه جانبی استفاده شوند.

جدیدترین هدفون‌های بازار

 

تاثیر فایل‌های صوتی با کیفیت بالا بر هدفون

صداهای با وضوح بالا از استانداردهای جهانی سطح بالایی تبعیت می‌کنند. به همین دلیل، محبوبیت بسیاری در سطح جهان دارند. در واقع وضوح بالا اصطلاحی است که در خصوص فایل‌های صوتی با بالاترین کیفیت تولید صدا استفاده می‌شود. ازاین‌رو، فرکانس آن‌ها باید بالاتر از فرکانس سی‌دی‌های صوتی یا «۱۶bit/۴۴.۱ KHZ» باشد.

برای مثال، وقتی فایلی را روی سی‌دی رایت می‌کنید، در بازه ۱۶ بیت تا ۴۴.۱ کیلوهرتز قرار دارد. این در حالی است که فایل‌های MP3 معمولا با سرعت کمتری یعنی در حدود ۶۴ تا ۳۲۰Kbps عرضه می‌شوند.

البته به‌جز MP3، فرمت‌های دیگری مانند AIFF,WAV, ALAC هم وجود دارند که به‌عنوان فرمت‌های با کیفیت بالا در استودیوها مورد استفاده قرار می‌گیرند. حجم فایل در این فرمت‌ها در حدود ۱۰ تا ۱۵ مگابایت در دقیقه است. بنابراین، هر آهنگ در این فرمت‌ها در حدود ۵۰ تا ۸۰ مگابایت است. این در حالی است که فایل‌های MP3 فقط در حدود ۳ تا ۱۰ مگابایت می‌شوند.

در اواخر سال ۲۰۱۴ انجمن صوتی ژاپن (JAS) به همراه انجمن فناوری مصرف‌کنندگان (CTA)، استانداردهایی را برای صداهای با وضوح بالا تعیین کردند. در این فرایند یک لوگوی جهانی صوتی طراحی شد که فقط به کیت‌هایی مطابق با استانداردهای تاییدشده این انجمن برای صداهای با وضوح بالا تعلق می‌گیرد. این لوگو مضاف بر تعیین استانداردهای موردنیاز برای دستگاه‌های صوتی و شناسایی آن‌ها، تصمیم‌گیری در خصوص انتخاب و خرید دستگاه‌ها را هم برای مصرف‌کنندگان تسهیل می‌کند.

هدفون‌ها هم برای اینکه به‌عنوان دستگاهی با وضوح بالا طبقه‌بندی شوند، باید فرکانس بالایی در حدود 40 کیلوهرتز تولید کنند. البته اغلب هدست‌ها مدت‌ها قبل از طراحی این لوگو هم از استانداردهای لازم برای واجد شرایط شدن برخوردار بودند. نخستین نکته برای برخورداری از صداهایی با کیفیت و وضوح بالا، توانایی پشتیبانی دستگاه از این فناوری است. اما به‌جز این، فایل‌های صوتی موردنظر شما هم مهم هستند. بنابراین، باید فایل‌های صوتی با کیفیتی تهیه کنید که قادر به بازتولید طیف کامل اصوات باشند.

 

هدفون استریو یا مونو؟

در سال‌های اخیر اغلب هدست‌های مونو به سبب محبوبیت و سازگاری مدل‌های استریو، وادار به خروج از بازار مصرف‌کنندگان شده‌اند. اما هدفون مونو و استریو چه تفاوت‌هایی دارند؟

بررسی صدا در هدفون استریو و مونو

همان‌گونه که می‌دانید، مونو (Mono) در معنای لغوی به معنای «یک» است. بنابراین، صدای «مونوال» به صداهایی گفته می‌شود که فقط از یک کانال خارج می‌شوند. این اصوات اغلب در میدان صوتی متمرکز واقع می‌شوند. در مدل‌های مونو هم همین‌گونه است. یعنی هر یک از گوشی‌ها صداهای یکسانی را پخش می‌کنند.

اما در مدل استریو (Stereo)، صداها توسط دو یا چند کانال صدای مختلف ایجاد می‌شوند. بنابراین، صداهای فراگیرتری ایجاد می‌کنند. زیرا به نظر می‌رسد صداها از جهات گوناگونی می‌آیند.

اگر اهل بازی‌های کامپیوتری یا گوش دادن به موسیقی هستید، بدون تردید هدفون استریو تجربه بهتری برایتان رقم می‌زند. اما اگر نیازی به خروجی صدای استریو ندارید، بهتر است از مدل مونو استفاده کنید که قیمت ارزان‌تری هم دارد.

ارزان‌ترین هدفون‌های بازار

 

امپدانس هدفون

امپدانس، مقاومت الکتریکی هدفون را مشخص می‌کند. به بیان دیگر، امپدانس (Impedance) قدرت موردنیاز برای عملکرد بهینه دستگاه است. این مولفه برای کسب سطوح حجمی بیشتر در ولتاژ موردنظر، برای به حرکت درآوردن تجهیزات از جمله درایوها مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدست‌ها در سطوح امپدانس مختلفی از جمله ۸، ۱۶ و ۳۲ در اختیار کاربران قرار می‌گیرند. البته برخی هم بیش از ۶۰۰ اهم امپدانس دارند.

مدل‌هایی که از قدرت امپدانس پایین‌تری برخوردارند، به انرژی کمتری برای ارائه سطوح صوتی بالا نیاز دارند. درحالی‌که دستگاه‌های با امپدانس بالا قدرت بیشتری نیاز دارند تا تجهیزات را به حرکت در آورند.

امپدانس‌های پایین معمولا مختص تلفن‌های همراه، دستگاه‌های قابل حمل پخش‌کننده موسیقی و سایر دستگاه‌های قابل حمل با تقویت‌کننده‌های ضعیف هستند. در واقع این مدل‌ها اگر از آمپلی‌فایرهای قدرتمند استفاده کنند، ممکن است حتی منفجر شوند.

اما مدل‌های با قابلیت امپدانس بالا کمی بادوام‌تر هستند. این هدست‌ها برای تطابق خروجی خود مشابه امپدانس‌های پایین، به سطوح سیگنال بالاتری نیاز دارند. بنابراین بهتر است پیش از خرید هدفون، از تطابق آن با تجهیزات موردنظر خود اطمینان حاصل کنید. در غیر این صورت، ممکن است با مشکلاتی از قبیل ایجاد نویز یا کیفیت صدای پایین مواجه شوید.

 

اعوجاج هارمونیک در هدفون (THD)

اعوجاج هارمونیک هدفون (THD) نمایانگر مشکلاتی است که در اثر ضعف درایور یا بلندگوها در خروجی صدا ظاهر می‌شود. اعوجاج هارمونیک معمولا در زمان‌هایی رخ می‌دهد که از حداکثر ظرفیت صدای دستگاه استفاده می‌کنید.

در واقع با استفاده از ظرفیت حداکثری هدست، بلندگو یا درایورها نمی‌توانند پاسخگوی حجم و سرعت موردنیاز صوت باشند. در نتیجه، در نت‌های موسیقی خش‌هایی شنیده می‌شود.

به‌طورکلی، هدست‌هایی با درصد «THD» بالاتر، بیشتر در معرض اعوجاج قرار دارند. بنابراین بهتر است هنگام خرید هدفون، مدل‌هایی با درصد اعوجاج پایین‌تر را انتخاب کنید.

اتصال یو اس بی سی در هدفون (USB-C)

اتصال USB از نوع سی (C)، رابط نسبتا جدیدی است که اخیرا برای اتصال دستگاه‌های مختلف به یکدیگر یا پریز برق و مواردی از این دست استفاده می‌شود. USB-C برخلاف پورت‌های 3.5 میلی‌متری قدیمی، بهبود مناسبی در کیفیت صدای موسیقی ایجاد می‌کند. از مزایای این سیستم اتصال می‌توان به حذف نویز اشاره کرد.

البته برخی هدفون‌ها به‌خودی‌خود از قابلیت حذف نویز برخوردارند. اما این قابلیت در کنار پورت «یو اس بی سی» مسلما نتیجه مضاعفی به بار می‌آورد.

بررسی اتصال یو اس بی سی (USB-C) در هدفون

اگرچه این منبع اتصال مزایای بسیاری دارد، اما از معایب خاص خود هم برخوردار است. مهم‌ترین نقطه‌ضعف این نوع اتصال، نداشتن سازگاری با اغلب دستگاه‌های موجود در بازار است.

اگرچه با گسترش تولید اتصالات تایپ سی، به‌مرور زمان شاهد تعداد بیشتری از دستگاه‌های سازگار با این نوع اتصال خواهیم بود. اما در حال حاضر شاید در برخی موارد مشکلات عدم سازگاری نوع اتصالات را نیز شاهد باشیم. بنابراین، پیش از خرید هدفون از سازگاری نوع اتصالات آن با دستگاه‌های خود اطمینان حاصل کنید.

پرفروش‌ترین هدفون‌های Type-C

 

آمپلی‌فایر هدفون

آمپلی‌فایر هدفون برای بهبود کیفیت صدای خروجی تعبیه می‌شود. به‌طورکلی، آمپلی‌فایر هدست شبیه به آمپلی‌فایرهای مورد استفاده در تغذیه بلندگوهای بزرگ‌تر است. عوامل متعددی در انتخاب آمپلی‌فایر دخیل هستند.

البته اگر دستگاه چندان باکیفیتی نداشته باشید، آمپلی‌فایر تاثیر چندانی بر بهبود کیفیت آن نخواهد داشت. اما اگر کیفیت دستگاه را افزایش دهید، شانس بهبود صدا با استفاده از آمپلی‌فایر هم افزایش می‌یابد.

کاربرد آمپلی‌فایر در هدفون

عامل بعدی، امپدانس است که می‌تواند نقش موثری در بهبود کیفیت صدا توسط آمپلی‌فایر (Amplification) داشته باشد. همان‌گونه که قبلا گفتیم، امپدانس ممکن است در دستگاه‌های مختلف متفاوت باشد. مقدار امپدانس از 16 اهم تا 600 اهم متفاوت است. حتی در برخی موارد ممکن است تا 2 هزار اهم هم بالا برود. معمولا هرچه میزان امپدانس بالاتر باشد، بهره‌وری آمپلی‌فایر بیشتر می‌شود.

 

دیگر قابلیت‌های خاص هدفون

تا این بخش از راهنمای خرید هدفون، به مهم‌ترین پارامترهای قبل از خرید اشاره کردیم. اما ویژگی و قابلیت‌های دیگری در هدفون‌ها وجود دارد که حتی می‌تواند انتخاب شما را تغییر دهد. ازاین‌رو، توصیه می‌کنیم این بخش را نیز با دقت مطالعه کنید.

هدفون ضد آب

همان‌طور که می‌دانید، هدفون ضد آب مزایای زیادی دارد. این هدست‌ها می‌توانند در سواحل، حمام، شنا یا هنگام فعالیت‌های ورزشی در کنار شما باشند.

بنابراین، اگر می‌خواهید در همه حال از موسیقی مورد علاقه خود لذت ببرید، از هندزفری مقاوم در برابر آب استفاده کنید. در واقع این مدل‌ها می‌توانند حتی تا زیر آب با شما فرو بروند؛ آن‌هم بدون اینکه خرابی به بار آورند.

ویژگی‌های هدفون ضد آب

البته اگر فقط قصد استفاده از آن در زمان فعالیت‌های ورزشی را داشته باشید، می‌توانید از هدفون ضد تعریق استفاده کنید. این مدل‌ها از نظر سبک و طراحی با سایر مدل‌های مقاوم به آب متفاوت می‌باشند. البته برای شناگران استفاده از مدل‌های ضد آب کامل، توصیه می‌شود.

 

دستیار صوتی هدفون

دستیار صوتی هدفون برای نخستین بار در سال ۲۰۱۷ توسط گوگل و با همکاری «Boise» رونمایی شد. هدست‌هایی که از دستیار صوتی برخوردارند، می‌توانند اعلان‌ها، یادآوری‌ها، قرارهای ملاقات و موارد دیگری از این قبیل را بخوانند و به شما یادآوری کنند.

امروزه با گذشت چندین سال، دستیارهای صوتی پیشرفت چشمگیری پیدا کرده‌اند. حتی می‌توانند از الکسای آمازون هم پشتیبانی کنند. البته هنوز فناوری دستیار صوتی در هندزفری‌ها به‌طور کامل توسعه نیافته است. اما با این روند رو به رشد، بی‌شک در سال‌های آینده شاهد رشد و بهبود بیشتر این دستیاران صوتی خواهیم بود.

 

میکروفون و کنترل‌گرهای هدفون

میکروفون و کنترل‌گرها تجهیزاتی هستند که استفاده از هدفون را برای کاربران تسهیل می‌کنند. امروزه اغلب هدست‌ها با انواع مختلفی از تجهیزات کنترل‌گر ارائه می‌شوند. کنترل‌گرها در تنظیم میزان بلندی صدا، بستن صدا، انتخاب آهنگ‌ها و یا جواب دادن و رد تماس‌ها به کاربران کمک می‌کنند. البته تعداد کنترل‌گرها هم مهم است.

میکروفون و کنترل‌گرهای هدفون

برای مثال، مدل‌هایی که فقط یک کنترل‌گر دارند، فقط می‌توانند کنترل پخش یا مکث موسیقی، پاسخ دادن یا رد تماس و تغییر آهنگ را در اختیار شما بگذارند. اما آن‌هایی که دارای چند کنترل‌گر هستند، مسلما خدمات بیشتری ارائه می‌دهند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با مهم‌ترین نکات خرید هدفون نظیر انواع، نوع اتصالات، نوع درایور، فرکانس پاسخ‌دهی و سایر ویژگی‌های آن آشنا کنیم. امیدواریم توانسته باشیم به سوالات شما پاسخ مناسبی داده باشیم. چنانچه کماکان با اصطلاحات آشنایی کامل پیدا نکردید، توصیه می‌کنیم این راهنمای خرید هدفون را ذخیره کرده و مجددا بخوانید. بهتر است بدانید، مهم‌ترین گام در انتخاب و خرید Headphone، هدست و هندزفری، مشخص کردن نیاز و بودجه‌تان است.

 

Promotion
پرفروش‌ترین هدفون‌های بازارمشاهده محصولات

 

[تعداد آرا: 4 میانگین امتیاز: 4]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *