بهترین ویدئو پروژکتور خانگی، اداری، قابل حمل و جیبی [6 مارک خوب]
پیشرفت تکنولوژی در بخشهای مختلف زندگی و ساخت محصولات کارآمد، بسیاری از فعالیتهایی را که روزی سخت یا حتی دور از تصور بودهاند، امکانپذیر کرده است. ویدئو پروژکتور یا دیتا پروژکتور، یکی از همین محصولات است؛ این دستگاه الکترونیکی، با تبدیل سیگنال دریافتی از دستگاههای دیگر (کامپیوتر، تلفن همراه، تلویزیون و…) و نمایش آن در قالب تصویر بر روی دیوار، در بسیاری از حوزهها از جمله آموزش، سخنرانی و… کاربرد دارد. اما بهترین ویدئو پروژکتور چه ویژگیهایی دارد؟
در این مقاله، راهنمای خرید دستگاه پروژکتور را بهطور کامل ارائه خواهیم داد و برندهای معتبر دنیا را نیز به شما معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
بهترین ویدئو پروژکتور
۱. ویدئو پروژکتور بنکیو (Benq)
یکی از دیتا ویدئو پروژکتورهای محبوب در بازار، متعلق به کمپانی «بنکیو» تایوان است که میتوانید آن را به وفور در دانشگاهها، شرکتها و مدارس مشاهده کنید.
طراحی ویدئو پروژکتورهای این کمپانی بهصورتی است که تصویر حاصل از آن چشمهای شما را آزار نمیدهد. اگر به دنبال بهترین ویدئو پروژکتور برای استفادۀ خانگی و عادی هستید، «بنکیو» میتواند انتخاب مناسبی باشد.
همچنین این برند گارانتی بسیار خوبی برای محصولات خود ارائه میدهد؛ تا جایی که میتوانید تا ۳ سال پس از خرید، از خدمات آن استفاده کنید.
مزایا:
- اندازۀ متغیر پروجکشن
- عدم آسیب به چشمها
- طراحی با ابعاد مناسب
- گارانتی کارآمد
- امکانات مناسب نسبت به هزینه
معایب:
- عدم ارائۀ خدمات سطح بالا
- معیوب شدن سریع دکمههای روی دستگاه (در صورت استفادۀ مکرر)
- رزولوشن متوسط
- آلودگی صوتی ناشی از فن در برخی مدلها
۲. ویدئو پروژکتور خانگی و اداری اپسون (Epson)
اگر میخواهید برای اتاق متوسط تا بزرگ از بهترین ویدئو پروژکتور استفاده کنید، برند «اپسون» انتخاب درخشانی است. این محصول که ساختۀ کشور ژاپن است، با ارائۀ تصویر ۸۰۰*۱۲۸۰ از سری دیتا پروژکتورهایی است که تصویر بسیار مناسبی ارائه میدهد.
تنها نکتۀ مهمی که در استفادۀ محصول برند اپسون باید بدانید، این است که در صورت وجود هرگونه روشنایی، اعم از نور لامپ و خورشید در شب یا روز، تصویر خروجی مختل میشود و کیفیت آن افت میکند.
اگر به دنبال دستگاه ویدئو پروژکتور اپسون با کیفیت خوب و قیمت مناسب هستید، مدل «Epson EX۶۲۲۰» یک کاندیدای بسیار قوی است که احتمالاً میتواند رقبای خود را از میدان به در کند. این دستگاه مصرف انرژی پایینی دارد و برای یک فضای متوسطِ روبهبزرگ، کیفیت صدای مناسبی خواهد داشت.
مزایا:
- ارائه تصویر مناسب در اتاق متوسط تا بزرگ
- قیمت مناسب نسبت به امکانات
- صدای قابلقبول برای فضای متوسط تا بزرگ
- مصرف بهینۀ انرژی
معایب:
- اختلال و کاهش کیفیت تصویر در صورت وجود منبع نور خارجی
۳. ویدئو پروژکتور قابل حمل و خانگی شیائومی (Xiaomi)
ویدئو پروژکتور شیائومی محصولی وارداتی از کشور چین است که توانسته نیازمندیهای مشتریان خود را تا حد زیادی برآورده کند. دستگاههای این برند قادر به ارائۀ تصاویر باکیفیت سینمایی است و همچنین به سیمکشی اضافه نیازی ندارد.
اگر به دنبال بهترین ویدئو پروژکتور کوتاهبرد هستید، برند شیائومی میتواند در لیست انتخابهای شما قرار بگیرد؛ چرا که این محصول با وجود فناوری «اولترا شورت» (Ultra Short Throw) میتواند در فاصلۀ ۵ الی ۵۰ سانتیمتری از سطح صفحۀ نمایش قرار داده شود.
همچنین، شرکت شیائومی برخلاف بعضی برندهای دیگر، این محصول خود را با چرخۀ رنگ ۵ مرحلهای تولید میکند؛ این موضوع بدان معناست که تصویر نهایی دارای غنای رنگی است و تنوع رنگهای آن محدود نیست.
این دیتا پروژکتورها با فناوری نور لیزری خود میتوانند بیش از ۲۵ هزار ساعت به شما خدمات دهند؛ یعنی زمان مورد نیاز برای تماشای ۱۰ هزار فیلم ۲ ساعته.
یکی از جدیدترین و پرطرفدارترین محصولات این شرکت، ویدئو پروژکتور لیزری «Wemax ONE PRO» بوده که تا ۷۰۰۰ لومن روشنایی دارد و تصاویر را با کیفیت ۴K ارائه میدهد. در مجموع، برخی از مدلهای این برند محبوب، در گروه بهترین ویدیو پروژکتور بازار قرار میگیرند.
مزایا:
- قیمت مناسب
- بهرهگیری از فناوری Ultra Short
- دارای رنگهای متعدد در تصویر خروجی
- دارای فناوری نور لیزری و ۲۵ هزار ساعت خدمات
معایب:
- کیفیت پایین برخی قطعات نسبت به دیگر برندهای معتبر
۴. ویدئو پروژکتور جیبی و اداری پاناسونیک (Panasonic)
یکی از قدیمیترین شرکتهای جهان در طراحی و تولید انواع لوازم الکتریکی، شرکت ژاپنی «پاناسونیک» است که بیش از ۱۰۰ سال قبل شروع به کار کرده است.
دیتا ویدئو پروژکتورهای این کمپانی به سازگاری با محیطزیست معروف هستند؛ چرا که نسبت به دیگر برندهای موجود در بازار به میزان ۳۰ درصد در استفادهٔ انرژی صرفهجویی میکنند. این ویدئو پروژکتورها همچنین طول عمر و درخشندگی بالایی دارند؛ بهگونهای که میتوانید تا ۲۰ هزار ساعت بدون نیاز به تعمیر و بررسی از آنها استفاده کنید.
اگر ریزبینانه به دنبال نقطۀ ضعف برای این برند باشیم، میتوانیم از ۲ دقیقه و ۳۰ ثانیه زمانی که برای راهاندازی و وضوح تصاویر طول میکشد نام ببریم.
یکی از جدیدترین و بهترین ویدئو پروژکتورهای پاناسونیک مدل «PT-VX۶۰۰۰U» است که رزولوشن ۱۲۰۰*۱۹۲۰ دارد و به همین علت، مناسب اتاقهای بسیار بزرگ است و تصاویر را بسیار عالی نمایش میدهد.
مزایا:
- کاهش استفاده از انرژی و سازگاری با محیطزیست
- طول عمر و درخشندگی بالای تصاویر
- قابلیت استفاده تا ۲۰ هزار ساعت
معایب:
- مدتزمان قابل توجه برای راهاندازی و وضوح تصویر: ۲ دقیقه و ۳۰ ثانیه
۵. ویدئو پروژکتور اداری و جیبی سونی (Sony)
صفحه نمایش بدون فوکوس و دارای تصاویرِ تماماً شارپ حتی در صورت ناهمواری سطوح، پخش تصاویر با کیفیت ۷۲۰*۱۹۲۰ (HD) و کنتراست بالا، تنها تعداد معدودی از مزایای بهترین ویدئو پروژکتور برند سونی میباشند.
این برند ژاپنی موفق به طراحی محصولاتی شده که تولید آنها بسیاری از اوقات باعث انقلابی در بازار لوازم الکترونیکی شده است. همچنین، با این ویدئو پروژکتور میتوانید تصاویری تا ۳۰۰ اینچ داشته باشید، درحالیکه بزرگترین تلویزیونها تنها ۱۰۰ اینچ هستند.
یکی از پرتکرارترین نقاط ضعف دیتا پروژکتورهای این کمپانی، روشنایی کمتر تصاویر نسبت به برندهای دیگر است.
مزایا:
- تصاویر خروجی شارپ
- کنتراست بالا
- پشتیبانی از تصاویر تا ۳۰۰ اینچ
- خدمات پسازفروش مناسب
معایب:
- قیمت بالا
- روشنایی کمتر تصاویر نسبت به دیگر برندها
۶. ویدیو پروژکتور خانگی و اداری فیلیپس (Philips)
این کمپانی چندملیتی که در آمستردام هلند واقع شده است، موفق به تولید ویدئو پروژکتورهایی متوسط تا پیشرفته شده که سالیانه در مکانهای بسیاری مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از دلایلی که میتواند شما را مجاب به خرید این محصولات کند، رزولوشن ۱۰۸۰ میباشد که در پروژکتورهای این برند با فوکوس خودکار همراه شده است.
دیتا پروژکتورهای فیلیپس دارای شبکۀ Wi-Fi داخلی و پورت USB-C مازاد بر پورتهای دیگر خود میباشد که در دنیای پروژکتورها نسبتاً جدید است.
اگر قصد تهیۀ بهترین ویدئو پروژکتور این برند را دارید، باید بدانید که با وجود رزولوشن بالا، رنگ تصاویر ممکن است به طیف زرد-سبز مایل باشد؛ چرا که از چرخۀ رنگ ۳تایی برای تولید تصاویر استفاده میشود و همچنین، از حالت سهبعدی پشتیبانی نمیکند.
مزایا:
- رزولوشن ۱۰۸۰ و فوکوس خودکار
- شبکۀ Wi-Fi داخلی و پورت USB Type-C
- عمر باتری طولانی (حدود ۳ ساعت و نیم)
معایب:
- تمایل رنگ تصاویر به طیف سبز-زرد
- عدم پشتیبانی از حالت سهبعدی
راهنمای خرید ویدئو پروژکتور
انواع ویدئو پروژکتور از نظر کاربرد
اولین و شاید مهمترین موردی که باید در زمان خرید بهترین ویدئو پروژکتور به آن دقت داشته باشید؛ نوع این محصول است. اینکه کدام نوع پروژکتور برای شما مناسب است؛ به هدفی که از بهکارگیری آن دارید، بستگی دارد. بهطورکلی، انواع ویدئو پروژکتورها بر اساس نوع کاربری به سه دسته زیر تقسیم میشوند:
۱. پروژکتورهای خانگی
این نوع از ویدئو پروژکتورها، بیشتر با هدف تماشای فیلم یا بازی بهکار گرفته میشوند. به دلیل فضای کوچکتر محیط خانه که این محصولات در آنجا نصب میشوند؛ این نوع معمولا دارای وضوح تصویر و کنتراست بالاتری هستند و رنگها را با کیفیت بیشتری نمایش میدهند. بنابراین، اگر به دنبال بهترین ویدئو پروژکتور برای مصارف خانگی هستید، این نوع را به شما توصیه میکنیم.
۲. پروژکتورهای اداری
محیط نصب این دسته از پروژکتورها، معمولا در مکانهایی است که به احتمال زیاد، نور بالایی دارد؛ ازاینرو، پروژکتورهای اداری در مقایسه با نوع خانگی، دارای روشنایی بیشتری هستند تا تصویر نهایی، بهتر نمایش داده شوند. گفتنی است، برای مصارف اداری، باید به سراغ مدلهای حرفهایتر رفت.
۳. پروژکتورهای قابل حمل (Portable) یا جیبی
ویدئو پروژکتور قابل حمل یا پرتابل، یکی از انواع بهترین ویدئو پروژکتور برای افرادی است که نیاز به استفاده از این دستگاه در محیطهای مختلف دارند. ابعاد این نوع از پروژکتورها، کوچک است و به راحتی در یک کیف کوچک جا میشوند.
انواع ویدئو پروژکتور از نظر فناوری
نوع فناوری بهکاررفته در پروژکتورها، کیفیتهای متفاوتی را در نمایش تصاویر و ویدئوها به شما ارائه میدهند. ازاینرو، بهتر است که پیش از اقدام به خرید هر یک از مدلهای پروژکتور، با انواع فناوریهایی که در این محصول بهکار گرفته میشود، آشنا شوید.
هرچه اطلاعات بیشتری در این خصوص بهدست آورید، انتخاب بهترین ویدئو پروژکتور خانگی، اداری و قابل حمل برایتان سادهتر خواهد شد.
۱. پروژکتورهای DLP
این فناوری در پروژکتورها، وضوح تصویر بالایی را در آنها ایجاد میکند. در نتیجه، این نوع برای کاربری خانگی و تماشای فیلم بسیار مناسب است.
تکنولوژی «DLP»، دارای یک تراشه (در برخی مدلها سه تراشه) است و تصاویر تولیدشده در آن، توسط سه رنگ قرمز، آبی و سبز ایجاد میشود. یکی از بزرگترین معایب این مدل، احتمال بالای ایجاد اثر رنگینکمان یا تجزیه رنگهای تصاویر به سه رنگ سبز، آبی و قرمز است.
۲. پروژکتورهای LCD
اگر بودجه چندان زیادی برای خرید بهترین ویدئو پروژکتور ندارید، این نوع برای شما بسیار مناسب است. این فناوری، روشنایی قابل توجهی را در پروژکتور ایجاد میکند؛ مصرف انرژی پایینی دارد و مشکلات پروژکتورهای «DLP» را نیز به همراه ندارد.
البته این مدل، در کنار همه این مزایا، معایبی از جمله کنتراست پایین و هزینه تعمیر بالا را دارد. ازاینرو، برای تهیه بهترین ویدئو پروژکتور به این مورد توجه داشته باشید.
۳. پروژکتورهای LCoS
ترکیبی از دو فناوری «LCD» و «DLP»، در این مدل از پروژکتورها بهکار گرفته شده است. این فناوری، بالاترین میزان کنتراست در تمام مدلها را دارد و وضوح تصاویر تولیدشده توسط آن، بسیار قابل توجه است. تنها عیب آن، وزن زیاد این مدل و عدم امکان جابهجایی آن است.
وضوح تصویر؛ کدام رزولوشن بهتر است؟
رزولوشن یا میزان وضوح تصویر، یکی از موارد بسیار مهم برای انتخاب بهترین پروژکتور خانگی، اداری یا پرتابل است. این ویژگی، میزان کیفیت تصویر نمایش دادهشده توسط پروژکتور را تعیین میکند.
در نوع اداری یا آموزشی این محصول، معمولا رزولوشن «XGA»، «WXGA» و «HD» در نظر گرفته میشود که کیفیت قابل قبولی دارد؛ اما برای پروژکتورهای خانگی، از میزان رزولوشن بالاتر مانند «FULL HD» و «4K» استفاده میشود تا تصاویر و ویدئوهای خروجی، با کیفیت بیشتری نمایش داده شوند.
در جدول زیر میتوانید انواع ویدئو پروژکتور را بر اساس رزولوشن و محبوبترین مدلها مشاهده کنید.
وضوح تصویر | لینک |
---|---|
۴۰۹۶x۲۱۶۰) ۴K) | مشاهده محصولات + قیمت |
۱۹۲۰x۱۰۸۰) FHD) | مشاهده محصولات + قیمت |
۱۲۸۰x۸۰۰) WXGA) | مشاهده محصولات + قیمت |
۱۰۲۴x۷۶۸) XGA) | مشاهده محصولات + قیمت |
محل اتصال دیتا ویدئو پروژکتور
یکی دیگر از موارد مهم برای انتخاب بهترین ویدئو پروژکتور، قابلیت اتصال آن در جایگاههای مختلف است. انواع مختلف دیتا ویدئو پروژکتور، بر اساس نوع کارایی خود، امکان نصب و استفاده در سه بخش مختلف شامل دیوار، سقف و سطح زمین را دارند.
اگر فضایی که شما برای استفاده از این وسیله در نظر گرفتهاید؛ کوچک است و امکان مانور زیادی ندارید، میتوانید از مدلهای زمینی این محصول خریداری کنید. مدلهای سقفی و دیواری پروژکتورها، بیشتر در مکانهای بزرگتر مانند کلاسهای درسی کاربرد دارند.
اهمیت کنتراست در دیتا پروژکتور
یکی از نکات مهم برای خرید بهترین ویدئو پروژکتور، توجه به کنتراست این محصول است. کنتراست در واقع، تفاوت میان تاریکترین نقطه و روشنترین نقطه در یک تصویر است.
هر چه این تفاوت بیشتر باشد (کنتراست بالاتر باشد.) کیفیت تصاویر نمایش داده شده از طریق پروژکتور نیز، بهتر خواهد بود. بهطور مثال، در محیطهای اداری که شدت نور بیشتر است، معمولا از پروژکتورهایی با کنتراست بالا استفاده میشود.
شدت روشنایی (Lumen)
میزان شدت روشنایی در پروژکتور با واحد «لومن» اندازهگیری میشود. این ویژگی، یکی از مهمترین امکانات هر ویدئو پروژکتور است؛ بهطوریکه میزان کارایی مفید و بهینه این محصول را در شرایطی که نور محیط شدید باشد، به خوبی مشخص میکند.
بهطور مثال، اگر میخواهید از پروژکتور در محیطهایی با نور زیاد یا در فضای باز استفاده کنید، بهتر است به دنبال مدلهایی باشید که شدت روشنایی بیشتری (بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ لومن) دارند. در مجموع، یکی از پارامترهای مهم در انتخاب بهترین ویدئو پروژکتور، شدت روشنایی آن است.
نسبت تصویر (Aspect Ratio)
یکی از موارد مهم دیگری که باید در زمان خرید هر نوع «Data Video Projector» به آن دقت داشته باشید، نسبت تصویر یا رابطه عرض و ارتفاع تصویر نسبت به یکدیگر است.
این نسبت، بیانگر آن است که ویدئو پروژکتور باید در چه فاصلهای نسبت به پرده قرار داشته باشد تا بتواند تصویری استاندارد، مناسب و مطابق با اندازه پرده را به شما ارائه دهد.
بزرگنمایی و زوم در ویدئو پروژکتور
اگر قرار است دیتا پروژکتور خریداریشده توسط شما، تصاویر یا ویدئوهایی را نمایش دهد که بهطور دائم نیاز به بزرگنمایی یا کوچک کردن دارند؛ بهتر است به دنبال مدلهایی از این محصول باشید که این قابلیت در لنز آنها تعبیه شده است.
این مدلها، شما را از دردسر جابهجایی مکرر پروژکتور برای تغییر سایز تصاویر خروجی از آن، خلاص خواهند کرد. بنابراین، هنگام بررسی برندها و مدلهای بهترین ویدئو پروژکتور، این شاخص را مورد بررسی قرار دهید.
طول عمر لامپ؛ پارامتری مهم جهت خرید بهترین ویدئو پروژکتور
یکی از بخشهای تعیینکننده در عملکرد پروژکتورها، لامپ یا منبع نوری این محصول است. طول عمر این قطعه، در مدلهای مختلف (لامپ استاندارد، لیزر و LED) متفاوت است و میتواند بین ۱۰۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ ساعت متغیر باشد.
نوع کاربری و شرایطی که قرار است این محصول در آن مشغول بهکار باشد، یکی از نکات تعیینکننده برای انتخاب پروژکتوری با طول عمر مناسب منبع نوری است.
درگاههای اتصال پروژکتور
تنها وسیله ارتباطی میان ویدئو پروژکتور و سایر دستگاههای دیگر مانند موبایل، کامپیوتر، تلویزیون و…، درگاههای اتصال تعبیهشده بر روی این محصول است.
به هر میزان که تنوع این درگاهها (VGA، DVI، HDMI، USB و…) بیشتر باشد، محدودیتهای پروژکتور شما برای اتصال به سایر دستگاهها نیز، کمتر خواهد بود. بنابراین، جهت انتخاب بهترین ویدئو پروژکتور موردنیازتان، به نوع و تعداد درگاههای اتصال دستگاه توجه کنید.
مشخصات بلندگوی دیتا پروژکتور
در برخی از مدلهای ویدئو پروژکتور، یک سیستم صوتی (اسپیکر داخلی) تعبیه میشود. این سیستم، صدای مناسبی دارد اما برای اشخاصی که به دنبال صدای رسا، قوی و بلند هستند؛ چندان مناسب نیست.
اگر شما نیز جزو این دسته هستید، توصیه میکنیم که در هنگام خرید این محصول، یک اسپیکر قدرتمند را بهصورت جداگانه تهیه کنید. حتی اگر بهترین ویدئو پروژکتور موجود در بازار هم تهیه کنید، بازهم صدای پخشکنندههای خانگی را ندارد.
وزن دستگاه
دستگاههای ویدئو پروژکتور، معمولا محصولات چندان سنگینی نیستند. اما بااینوجود، بهتر است وزن این دستگاه را نیز، در هنگام خرید در نظر داشته باشید. این موضوع بهویژه در زمانی که قرار است پروژکتور جابجا شود و نصب آن در محیط موردنظر به شکل دائمی نیست، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
پرده نمایش Video Projector
استفاده از دیوار بهعنوان سطحی برای نمایش تصاویر و ویدئوهای خروجی از پروژکتور، مانعی ندارد اما معمولا برای نمایش بهتر تصاویر، انتخاب یک پرده مناسب، تاثیر بیشتری دارد.
پردههای نمایش در پروژکتورها در ۴ مدل شامل پردههای ثابت، قابل حمل، کشویی و موتوری تولید میشوند.
رنگ این پرده، شامل رنگهای روشن مانند سفید، رنگ خاکستری و رنگهای تیره است که بر اساس شرایط محیط و نوع کاربری پروژکتور، بهکار گرفته میشود. یکی از نکات بسیار مهم در هنگام خرید پرده نمایش، تطابق اندازه آن با نسبت تصویر ویدئو پروژکتور است.
بهترین مارک ویدئو پروژکتور
بر اساس بررسی ما در وبسایت بیگ سرچ، «بنکیو» (Benq) و «اپسون» (Epson) جزو بهترین برندهای ویدئو پروژکتور در دنیا به شمار میآیند. در گام بعد، مارکهای «پاناسونیک» (Panasonic)، «شیائومی» (Xiaomi)، «سونی» (Sony) و «فیلیپس» (Philips) را میتوان جزو بهترین مارکهای دیتا ویدیو پروژکتور بهحساب آورد.
جمعبندی پیرامون خرید بهترین ویدئو پروژکتور
ویدئو پروژکتورها، جزو محصولات کارآمد و البته گرانی هستند که برای نمایش تصاویر و ویدئوها در منازل، ادارات، آموزشگاهها و… مورد استفاده قرار میگیرند.
توجه به موارد مختلفی مانند نوع (خانگی، اداری و قابل حمل)، محل اتصال (دیوار، سقف و زمین)، میزان وضوح یا رزولوشن تصویر، کنتراست، شدت روشنایی، نسبت تصویر، قابلیت زوم، فناوریهای بهکاررفته در آن (DLP، LCD، LCoS)، نوع و طول عمر منبع نوری (لامپ)، مشخصات بلندگو، وزن دستگاه و همچنین، نوع و تعداد درگاههای اتصال، در هنگام خرید این محصول ضروری است و میتواند به شما در انتخاب بهترین ویدئو پروژکتور کمک کند.